Ξεφουσκώνει το μπαλόνι της εξυγίανσης, και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από όσα θα φαντάζονταν κανείς. Πολλά πλέον τα ανοιχτά μέτωπα και κυρίως μεγάλη η απόσταση εκείνων που «ηγήθηκαν» από τους υπόλοιπους. Άλλα έλεγαν ως το καλοκαίρι και μέχρι την ώρα της διεξαγωγής των εκλογών για την ομοσπονδία, άλλα κάνουν τώρα που ήρθε η ώρα των αποδείξεων.

Η ιστορία της κατάργησης της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έρχεται να προστεθεί στο… κουτί με τα θαύματα της νέας εποχής.

Μόλις πέρσι ο Ιβάν Σαββίδης γίνονταν μέσω μιας εταιρίας του ο μεγάλος χορηγός της Σούπερ Λιγκ φιλοδοξώντας φυσικά να αποκτήσει το προνόμιο του «ηγέτη» στον συνεταιρισμό όπως αυτός μεταφράζεται στην… γραμμή αλλά και στις αποφάσεις.

Τώρα που η κουβέντα για τα τηλεοπτικά φούντωσε ο μόνος που δεν συμμετέχει είναι ο ΠΑΟΚ, μιας και έχει ήδη δική του ξεχωριστή συμφωνία με τη Nova.

Μόλις μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν η ΑΕΚ «εκεί» για τους… μικρούς δίνοντας την αίσθηση ότι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να τους προστατέψει σε αυτή την ιστορία της κεντρικής διαχείρισης που για όποιον τυχόν δεν το κατάλαβε διαλύει ουσιαστικά το πρωτάθλημα καθώς αλλάζει τους οικονομικούς όρους διεξαγωγής του.

Τι έκανε την Τρίτη η Ένωση; Με έναν όσο το δυνατόν πιο… διακριτικό τρόπο τράβηξε και εκείνη το χαλί κάτω από τα πόδια των «μικρών» που ως τώρα είχε υπό την αιγίδα τους.

Θεωρητικά υποστηρίζει πως είναι ακόμη υπέρ της ιδέας της κεντρικής διαχείρισης, πρακτικά διαχώρισε και εκείνη τη θέση της αφήνοντας τις ομάδες κάτω της κλασικής «4άδας» σε κατάσταση… σοκ. Δεν υπάρχουν άλλα σοβαρά έσοδα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο πλην της τηλεόρασης.

Τις ήθελαν μέχρι πρότινος τις 16 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία οι Δικέφαλοι για να μπορούν να ελέγχουν το παιχνίδι. Έπαιξαν τον ρόλο τους ώστε να μην περάσει η πρόταση της Nova για την αλλαγή του πρωταθλήματος και την μείωση σε 12 κλαμπ σε μια λίγκα που ο πρωταθλητής θα προέκυπτε μέσω πλέι-οφ.

Να δούμε λοιπόν τώρα ποιος θα αντέξει χωρίς τα 1,5-2 εκατ ευρώ τον χρόνο που έμπαιναν στα ταμεία των μικρομεσαίων από τη συνδρομητική.

Και μην φανταστεί κανείς ότι αυτή η διαδικασία θα φέρει συνέπειες μόνο από τη νέα χρονιά όταν και θα ισχύει η επόμενη κατάσταση.

Το πόσοι θα πληρωθούν όχι στην ώρα τους, αλλά γενικώς τα οφειλόμενα της φετινής σεζόν σε αυτές τις ομάδες, είναι από εκείνα τα… πικάντικα που θα απασχολήσουν πολλούς πέραν τούδε και ως τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.