Με δύσκολη νίκη ολοκλήρωσε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στον Β΄ προκριματικό όμιλο του Europa Cup, στο Σπλιτ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε 9-7 της Ολλανδίας, στο πλαίσιο της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής, και προκρίθηκε ως δεύτερο στην τελική φάση (Final-8) της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το διάστημα 5-8 Απριλίου. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 5-5, ωστόσο με ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο η εθνική προηγήθηκε 8-5. Οι «οράνιε» μείωσαν σε 8-7 και απείλησαν με ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν ξανά, την ώρα που ο Γενηδουνιάς διαμόρφωσε το τελικό 9-7, 1.47 πριν από το τέλος του αγώνα, το οποίο επέτρεψε στην εθνική να ισοβαθμίσει με Σερβία και Κροατία στην κορυφή της βαθμολογίας του Β΄ ομίλου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Βάγκενααρ, Φαν Ντερ Χόρστ, Βίνκελχορστ 1, Φαν Ντερ Μπουργ, Ρόιτεν 1, Λίντχουτ 3, Χόπελμαν, Φαν Ίπέρεν, Μούλερ 1, Βενχάους, Κόπμαν 1, Λούκας, Ντε Κοφ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Δερβίσης 1, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Ποντικέας, Αργυρόπουλος–Κανακάκης 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Παπαναστασίου, Βλαχόπουλος 3, Ζερδεβάς.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)
1. Σερβία 9 (19-19 στα μεταξύ των τριών)
2. ΕΛΛΑΔΑ 9 (16-16)
3. Κροατία 9 (13-13)
——————————-
4. Ολλανδία 3
5. Μάλτα 0