Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους για να ενισχύσει την Εθνική Ανδρών, εν όψει του δεύτερου «παραθυρου» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο Έλληνας διεθνής σέντερ αναφέρθηκε στη «θητεία» του στο κινεζικό πρωτάθλημα, σχολίασε το περσινό πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό και τα όσα διαδραματίστηκαν, μίλησε για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό το 2011, για τη διαμάχη της FIBA με την Εuroleague, αλλά και το περιστατικό που είχε στην Εθνική Ανδρών με τον Νίκο Παππά.

«Έχω άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Zhejiang Lions που δεν σπάει, εκτός αν το θέλω εγώ. Πιστεύω πως θα είμαι εκεί και του χρόνου. Φέτος, θα μπορούσε να τελείωνε η σεζόν τέλη Φεβρουαρίου, αν δεν περνούσαμε στα πλέι οφ, και σε αυτή την περίπτωση είχα το πράσινο φως από την ομάδα μου να παίξω σε μία ομάδα της Euroleague.

Αν είχα τελειώσει θα γυρνούσα να παίξω στον Παναθηναϊκό ή σε μία ισπανική. Υπάρχει ανοικτή πόρτα από πέρσι με τον Παναθηναϊκό» είπε αρχικά ο Μπουρούσης σε συνέντευξη του στον «ΣΠΟΡ FM94.6» και συνέχισε μιλώντας για την πρώτη επαφή που είχε με ανθρώπους από το κινεζικό πρωτάθλημα, αλλά και την περσινή απόφασή του να παίξει στον Παναθηναϊκό:

«Πριν από τρία χρόνια, όταν ήμουν στην Ρεάλ, ξεκίνησε η ιστορία. Πέρσι ήμουν πιο ζεστός, αλλά τελευταία στιγμή άλλαξαν τα δεδομένα μετά τις συζητήσεις που είχα με τον κύριο Γιαννακόπουλο. Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ένιωθα δικαιωμένος και γεμάτος και έτσι πήραν την απόφαση να κάνω το βήμα για το κινέζικο πρωτάθλημα».

Μιλώντας για τις περσινές «αντοχές» που έδειξε ο Παναθηναϊκός, μετά το περιστατικό με το πούλμαν, κατά την επιστροφή από την Κωνσταντινούπολη, είπε: «Πιστεύω πως έπαιξα ένα σοβαρό ρόλο στην ομάδα, σε εκείνο το σημείο. Γιατί θα μπορούσαμε να χάσουμε εύκολα στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά το πήραμε. Έδειχνε καλύτερη ομάδα από εμάς σε εκείνο το σημείο. Αξίζουν βέβαια και πολλά συγχαρητήρια στον Πασκουάλ που κράτησε την ομάδα».

Όσο για τη διαμάχη της FIBA με την Εuroleague, είπε: «Οι Εθνικές ομάδες είναι πάνω από όλα. Ο Μπερτομέου πρέπει να σεβαστεί τις Εθνικές ομάδες και τους παίκτες που θέλουν να παίξουν σε αυτές. Οι Εθνικές ομάδες χρειάζονται τους καλύτερους παίκτες και, στην Ευρώπη, αυτοί οι παίκτες παίζουν στην Euroleague. Έτσι, ο Μπερτομέου πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να αφήσει τους παίκτες να παίξουν στις Εθνικές ομάδες».

Σχετικά με τον Νικ Καλάθη, δήλωσε: «Κακός παίκτης (γέλια). Έχει δείξει αν είναι καλός. Και όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό πήρε μόνος του το Eurocup με την Λοκομοτίβ. Και εγώ βελτιώθηκα στα 30 μου».

Όσον αφορά στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς, δήλωσε: «Πρέπει να βγάλει το άγχος από πάνω του. Να αφοσιωθεί στο μπάσκετ και να καταφέρει να βρει τα βήματά του βρίσκοντας μία σωστή ομάδα που του δώσει ρόλο και χρόνο. Αν δεν παίζεις και δεν έχεις εικόνες, δεν πρόκειται να βελτιωθείς».

Για τις προσθήκες των Πέιν και Τζέιμς στον Παναθηναϊκό, ανέφερε: «Παρακολουθώ όλες τις ομάδες της Euroleague. Ελληνικό πρωτάθλημα μέσω WEB TV βλέπω. Τον Πέιν δεν τον γνωρίζω. Θεωρώ ότι, για να τον επέλεξαν, κάτι καλό θα κάνει. Τον Τζέιμς τον αγαπάω πάρα πολύ. Συνυπήρξαμε πολύ καλά, είναι έξω καρδιά. Θα βοηθήσει την ομάδα, είναι καλός παίκτης. Δεν είμαι αντικειμενικός μαζί του».

Μιλώντας για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, υπογράμμισε: «Έχει δείξει και η οικογένειά του τόσα χρόνια πόσα χρήματα βάζουν. Είναι ένας άνθρωπος που, αν δεν του φερθείς σωστά, τρελαίνεται. Όταν βάζεις τα λεφτά σου κι έχεις έναν κόσμο που σε πιέζει, δεν μπορείς να μην αντιδράς».

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το 2011 και τη σχέση του με την διοίκηση της ομάδας: «Εγώ ήμουν σωστός στον Ολυμπιακό, μέχρι να με βγάλει εκτός ομάδας ο κόουτς Ίβκοβιτς. Ζήτησα τρεις φορές να με καλέσουν σε απολογία, αρνήθηκαν, κι από τότε στράβωσα με τη διοίκηση. Ο,τι ένιωθα για την ομάδα και τη διοίκηση, τέλειωσε εκεί».

Τέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης σχολίασε το περιστατικό με τον Νίκο Παππά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής (σ.σ. είχαν έρθει στα χέρια), επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι όπως παλιά».

«Θεωρώ ότι δικαιολογημένα αντέδρασα, γιατί επανειλημμένα είχε γίνει ένα συγκεκριμένο προσβλητικό σχόλιο. Το έκανα στην άκρη όμως για το καλό της ομάδας. Δεν μπορώ να συνυπάρξω πάλι μαζί του και να είμαστε φίλοι όπως παλιά. Πάντως, εννοείται ότι θα τον χαιρετήσω όταν τον δω», είπε αρχικά σχετικά με το περιστατικό.

Απάντηση Παππά

Τη δική του απάντηση για τη φιλία μεταξύ των ανθρώπων, μετά τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Μπουρούσης, έδωσε με ανάρτησή του στο Instagram ο Νίκος Παππάς.

Ο διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού πόσταρε ένα τραγούδι του low bap συγκροτήματος Active Member, γράφοντας στη λεζάντα: «Όταν είσαι φίρμα και λένε για σένα. Αν είσαι φασίστας, άξεστος, σαλιάρης δε μπορείς να είσαι φίλος μου. Είσαι και τα τρία δυστυχώς».

Είναι άγνωστο βέβαια αν ο Νίκος Παππάς ήθελε με αυτό τον τρόπο να απαντήσει στον διεθνή σέντερ που αγωνίζεται στην Κίνα, καθώς δεν έκανε καμία αναφορά σε πρόσωπα στην ανάρτησή του.