Η ΑΕΚ έγινε η δεύτερη (χρονικά) ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τρεις ημέρες μετά το «διπλό» επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα, η Ένωση νίκησε 2-1 (57΄ Χριστοδουλόπουλος, 73΄ Αραούχο – 83΄ Ταχτσίδης) τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου και σε συνδυασμό με το 0-0 στο Φάληρο πήρε την πρόκριση στους «τέσσερις» της διοργάνωσης.

Ολα για όλα τα έπαιξε ο Ολυμπιακός, χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα όποιο «όπλο» είχε στη διάθεσή του. Και Φορτούνης και Μάριν και Μιραλάς και Ανσαριφάρντ σε ένα «σούπερ» επιθετικό σχήμα, που ωστόσο δεν απέφερε καρπούς. Οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν επικίνδυνες… καταστάσεις.

Ούτε η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, έγινε απειλητική για τον Προτό και τους αμυντικούς της. Ο Χιμένεθ επέμεινε στο συντηρητικό 4-2-3-1 έχοντας δώσει εντολή στις πτέρυγες να προσέξουν ιδιαίτερα την ανασταλτική τους λειτουργία, για να εξουδετερώσει τις επελάσεις του Μιραλάς και του Μάριν (ή του Φορτούνη όποτε έβγαινε στα πλάγια).

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, τα δεδομένα άλλαξαν. Στο 57΄ ο Μπακάκης σέντραρε από αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά πίσω από το πέναλτι έστειλε τη μπάλα ακριβώς εκεί που έπρεπε για να μην καταφέρει να επέμβει ο Προτό. 1-0. Αντίθετα, ο Βέλγος απέκρουσε εντυπωσιακά σε παρόμοια φάση στο 64΄, σε κεφαλιά του Κονέ. Στο ίδιο λεπτό, ο Μασούντ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Με Πάρντο και Οφόε προσπάθησε ο Ολυμπιακός να αλλάξει τα πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στις προσωπικές μονομαχίες οι παίκτες της Ένωσης έδειχναν πιο αποφασισμένοι, με την αμυντική τετράδα να λειτουργεί άψογα. Σε μια τέτοια φάση ο Αραούχο διέλυσε το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και με αριστερό κεραυνό έξω από την περιοχή έγραψε το 2-0 στο 73΄.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει, όμως φαίνεται πως το έχει η… μοίρα τέτοιων αναμετρήσεων να εξελίσσονται σε θρίλερ. Στο 83΄ από κόρνερ του Φορτούνη ο Ταχτσίδης με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 κι έτσι ο Ολυμπιακός είχε ακόμα δέκα λεπτά στη διάθεσή του για την ολική επαναφορά.

Κατάφερε να καρδιοχτυπήσει τη σοκαρισμένη ΑΕΚ σε δύο περιπτώσεις (86΄,90΄) με τον Τζούρτζεβιτς όμως το γκολ δεν ήλθε κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν ακόμα έναν αποκλεισμό από την Ενωση που παραμένει αήττητη εδώ και 3,5 μήνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Διαιτητής: Κομίνης Θεσπρωτίας

Κίτρινες: Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Κονέ – Μιραλάς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες (27΄λ.τρ. Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Μπακασέτας (89΄ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Λιβάγια (66΄ Αραούχο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης*): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ (65΄ Οφόε), Ταχτσίδης, Μάριν (69΄ Πάρντο), Φορτούνης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (75΄ Τζούρτζεβιτς).

* Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα λίγες ώρες πριν από τον αγώνα. Χρέη προπονητή εκτέλεσαν οι βοηθοί του, Αντόνιο Πουσέ και Χρήστος Κόντης.

* Ο Σισέ δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Παρότι δηλώθηκε στο αρχικό σχήμα, στην προθέρμανση αισθάνθηκε ενοχλήσεις και τη θέση του πήρε ο Ζιλέ.

Live Blog Live ΑΕΚ – Ολυμπιακός (Κύπελλο Ελλάδος, β’ αγώνας)