Πέθανε, σε ηλικία 34 χρόνων, η πρώην παίκτρια των Εσπερίδων, Σαμίκα Σκοτ. Η Αμερικανίδα, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο, είχε αγωνιστεί με τη φανέλα των Εσπερίδων τη σεζόν 2007-08, όταν ο σύλλογος της Καλλιθέας κατέκτησε το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας του. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος, εκφράζοντας βαθιά θλίψη για τον θάνατο της Αμερικανίδας.

Στη σχετική ανακοίνωση των Εσπερίδων αναφέρεται:

«Σήμερα είναι μια μέρα βαθιάς θλίψης. Μια κοπέλα μόλις 34 ετών, ένα δικό μας παιδί, μια σημαντική Αμερικανίδα αθλήτρια που τίμησε πριν από δέκα χρόνια την φανέλα των Εσπερίδων (2007-08, η ομάδα μας κατέκτησε το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας της) δεν είναι πια μαζί μας.

Η Σαμίκα Σκοτ, το χαμογελαστό κορίτσι που αποφοίτησε από το Μπέιλορ και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στον σύλλογό μας, έχασε την μάχη με την επάρατο και από σήμερα παίζει πια μπάσκετ στους ουρανούς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αυτό το σπουδαίο και γενναίο κορίτσι. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ! RIP CHAMΕKA…

ΥΓ: Ο σύλλογός μας θα υποβάλλει αίτημα στην διοργανώτρια αρχή (ΕΟΚ) να αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Για να τιμηθεί η μνήμη της αθλήτριας».