Στην αποκάλυψη πως η UEFA έχει αποφασίσει να εξετάσει τις υποψίες για στημένα παιχνίδια και καθοδηγούμενους ορισμούς διαιτητών προχωρά το insideworldfootball.com.

Μάλιστα στο δημοσίευμά του αναφέρει πως ήδη έχει φτάσει στη χώρα μας ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς προκειμένου να δει από κοντά τα πεπραγμένα του Πορτογάλου Βίτορ Μέλο Περέιρα ο οποίος είναι επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, καθώς και της επιτροπής εξομάλυνσης που διοικεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα στον τίτλο του, «η UEFA έστειλε τον Λάκοβιτς σε μια ακόμη προσπάθεια να καθαρίσει το χάος με τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Κατηγορίες για στημένα παιχνίδια κατατρέχουν ακόμη το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις ομάδες να παραπονιούνται ότι η κάθαρση που τους υποσχέθηκαν δεν έχει συμβεί και ότι οι ορισμοί των διαιτητών είναι αποτέλεσμα άσκησης επιρροής, που με τη σειρά τους χειραγωγούν τα αποτελέσματα των αγώνων.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο κρίσης που ο Ζόραν Λάκοβιτς, ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών στην UEFA, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, βρίσκεται σε αποστολή στη χώρα, σε άλλη μια προσπάθεια να βρουν λύσεις με την ελληνική διοίκηση».

Μάλιστα, πηγές του Insideworldfootball υποστηρίζουν ότι πάνω από το 50% των ομάδων είναι εξοργισμένες με τους ορισμούς διαιτητών και το πώς αυτοί φαίνεται να ευνοούν ορισμένες ομάδες. «Υποστηρίζουν ότι στην ΕΠΟ συνειδητά παίρνουν αυτές τις αποφάσεις για να επηρεάσουν τα αποτελέσματα και ότι έχει υπάρξει ένας αριθμός εκκλήσεων να διορίζονται οι διαιτητές από ένα κεντρικό όργανο εκτός Ελλάδας και ότι θα πρέπει να έρθουν ξένοι διαιτητές για να διευθύνουν αγώνες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα του Insideworldfootball δεν είναι το πρώτο σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε αποκαλύψει πως ύστερα από έναν χρόνο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση ο Περέιρα είχε αποτύχει να σταματήσει το στήσιμο παιχνιδιών που φαίνεται να έχει γίνει τμήμα της ζωής του ελληνικού ποδοσφαίρου.