Με γεμάτο «οπλοστάσιο» προετοιμάζει ο Μανόλο Χιμένεθ την ΑΕΚ για την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη στο Φάληρο. Ο μοναδικός που δεν συμμετέχει στις προπονήσεις είναι ο Ουρος Τσόσιτς που συνεχίζει θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα και πλέον συμπεριλαμβάνεται στους μακροχρόνια απόντες μαζί με τους Μάνταλο, Γιόχανσον. Ο Σέρβος έχει παίξει μόλις 45 λεπτά εναντίον του Πλατανιά τους τελευταίους 2,5 μήνες και συνεπώς θα αργήσει να βρεθεί σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας.

Από εκεί και πέρα, όμως, η ΑΕΚ αναμένεται να παραταχθεί με εντελώς διαφορετικό σχηματισμό στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου. Ο Ογκνιεν Βράνιες θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, αφού η παρουσία του σε τέτοια ματς θεωρείται υπεραπαραίτητη. Το ρίσκο, ωστόσο, είναι υψηλό λόγω του πειθαρχικού παραπτώματος (αδικαιολόγητη απουσία από την προπόνηση) της περασμένης εβδομάδας, αλλά και έλειψης ρυθμού. Από τις 7 Δεκεμβρίου και μέτα, ο Βόσνιος έχει παίξει μόνο στην αδιάφορη ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (9 Ιανουαρίου).

Επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και ο Αντρέ Σιμόες μετά από απουσία 1,5 μήνα λόγω θλάσης. Ο αρχηγός προπονείται κανονικά εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί στο ματς με την ΑΕΛ, αφού ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση.

Ομως θα είναι παρών φορώντας το περιβραχιόνιο την Τετάρτη στο «Γ.Καραϊσκάκης». Επίσης, βέβαιη θεωρείται η επιστροφή του Ελντερ Λόπες στην αριστερή πτέρυγα, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικουν και οι Σοτζέι Μασούντ, Κώστας Γαλανόπουλος. Αρα ο Χιμένεθ προσανατολίζεται σε τουλάχιστον τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τη σχήμα που παρέταξε στη Λάρισα. Η αποστολή θα ανακοινωθεί αύριο μετά το τέλος της απογευματινής (18:00)