Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπογράμμισε για μια ακόμα φορά τη θέλησή του να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα και να βοηθήσει ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Ο έλληνας all-star των Μιλγουόκι Μπακς παραχώρησε συνέντευξη στην στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες της ομάδας του να μπει στα play-of του NBA, στο επικείμενο All Star Game, στις αδυναμίες που έχει ακόμα στον τρόπο παιχνιδιού του, όσο και στον τίτλο του MVP.

«Θα πρέπει να είμαστε λιγότερο αφελείς και πιο σταθεροί. Θα πρέπει να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται» ανέφερε για τους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ αναφορικά με τον εαυτό του σημείωσε: «Έχω ξεκάθαρα κάποιες ευθύνες, ως παίκτης και ως προσωπικότητα. Ο προπονητής, μού λέει συνέχεια πως θέλει να ακούει τη φωνή μου στο γήπεδο, θέλει να έχω διαρκή παρουσία στην ομάδα. Έχω προσαρμοστεί πλέον στη διαρκή πίεση των αντιπάλων πάνω μου».

Για τον τίτλο του MVP της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Greek Freak σημείωσε πως δεν τον απασχολεί αρκετά το θέμα. «Δεν το σκέφτομαι πολύ. Χαίρομαι που το όνομά μου συζητείται για κάτι τέτοιο, αλλά ο μόνος στόχος μου είναι η βελτίωση, τόσο ατομικά όσο ως ομάδα. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο με κάποιες ήττες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, γι’ αυτό θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προχωρήσουμε» είπε, ενώ για τις αδυνομίες του, τόνισε: «Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να βρω ρυθμό και να αξιοποιήσω τους συμπαίκτες μου. Σε αυτό πρέπει να βελτιωθώ. Πρέπει επίσης να δουλέψω στις διεισδύσεις. Δουλεύω πολύ περισσότερο και το τρίποντο. Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, το θεωρώ πολύ σημαντικό».

Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της επιτυχίας του υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Το θέμα είναι να είσαι όσο πιο πλήρης γίνεται, σε άμυνα κι επίθεση. Ένας παίκτης δεν κερδίζει μόνος του, για να είσαι επιτυχημένος πρέπει όλη η ομάδα να κάνει το καθήκον της».

Τέλος, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει το ζήτημα της παρουσίας του έλληνα σταρ των Μπακς με το εθνόσημο. «Θέλω να είμαι στην εθνική, αλλά πρέπει να έχω στο μυαλό μου και τις προσδοκίες που υπάρχουν στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι άλλα πράγματα» σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει πρόθεση να απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της «επίσημης αγαπημένης».