Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ολοκλήρωσε τη συμφωνία του με την ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο ως το τέλος της περιόδου. Ο 34χρονος φόργουορντ θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ντράγκαν Σάκοτα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του «Δικεφάλου», σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Βασιλόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ιφιτο Πύργου και έγινε γνωστός στον ΠΑΟΚ, πριν μεταγραφεί το 2005 στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε την Ευρωλίγκα (2012), ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα Ελλάδας. Οι συνεχείς σοβαροί τραυματισμοί εμπόδισαν την περαιτέρω εξέλιξη της καριέρας του Βασιλόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης στην ισπανική Βαγιαδολίδ, τον Κόροιβο Αμαλιάδας και τον Κολοσσό Ρόδου. Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, με τη φανέλα του Αρη, είχε 7,8 πόντους και 5,8 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα της Α1.

Με την εθνική ομάδα, ο Βασιλόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 στο Βελιγράδι και δευτεραθλητής κόσμου το 2006 στην Ιαπωνία, ενώ ήταν και στο Ευρωμπάσκετ του 2007, όπου η εθνική κατετάγη τέταρτη. Εχει κατακτήσει επίσης ασημένιο μετάλλιο με την εθνική νέων ανδρών στο Παγκόσμιο του 2005 και χάλκινα με την εθνική εφήβων, στο Ευρωπαϊκό του 2002 και στο Παγκόσμιο του 2003.