Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ θα είναι το νέο μεγάλο αστέρι της Αρσεναλ! Αυτό υποστηρίζουν γερμανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η εφημερίδα «Bild», η οποία τονίζει πως η ομάδα του Λονδίνου ήρθε σε συμφωνία με τη Ντόρτμουντ για να πάρει τα δικαιώματα του. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ συμφώνησε να καταβάλλει περίπου 70 εκατ. ευρώ (!) για την απόκτηση του 28χρονου Αφρικανού φορ από την ομάδα του Ντόρτμουντ.

Η γερμανική εφημερίδα συμπληρώνει πως η διοίκηση της Μπορούσια έχει ήδη συμφωνήσει με την Αρσεναλ και έχει στραφεί στην Τσέλσι για την απόκτηση του Μιτσί Μπατσουαγί για να αντικαταστήσει τον Ομπαμεγιάνγκ στην επίθεση της.

Ο διεθνής επιθετικός από την Γκαμπόν, κορυφαίος της Αφρικής για το 2015, αποκτήθηκε το 2013 έναντι 13 εκατ. ευρώ από τη Σεντ Ετιέν και υπέγραψε το 2015 νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 με τη γερμανική ομάδα.

Το συμβόλαιο θα είναι τετραετούς διάρκειας για τον Αφρικανό σταρ, με ετήσιο μισθό γύρω στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ με τα μπόνους θα φθάνει τα 15 εκατ ευρώ! Να σημειωθεί πως η άνοδος του Ομπαμεγιάνγκ άρχισε με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Ντόρτμουντ, ενώ ξεκίνησε στις ακαδημίες της Μίλαν, χωρίς όμως ποτέ να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα.

Η ιταλική ομάδα τον δάνεισε διαδοχικά σε Ντιζόν, Λιλ, Μονακό, Σεντ Ετιέν και στη συνέχεια τον πούλησε στην τελευταία με μόλις δύο εκατ. ευρώ. Η Ντόρτμουντ αγόρασε τον Ομπαμεγιάνγκ το καλοκαίρι του 2013 και οι Γερμανοί «είπαν όχι» στην Αρσεναλ το περασμένο καλοκαίρι σε πρόταση 40 εκατ. ευρώ.