Το ματς με την Λαμία ήταν το δεύτερο του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το πρώτο όμως για το πρωτάθλημα και δεν χωρά αμφιβολία πως το συγκεκριμένο ματς είχε πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, από τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Πλατανιά.

Ο στόχος του Ολυμπιακού επιτεύχθηκε. Και με τρόπο μάλιστα που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συνηθισμένος τη φετινή σεζόν για την ομάδα του Πειραιά, καθώς οι ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Μια προσεκτική ματιά στα προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αποδεικνύει πως οι πειραιώτες δεν κατάφερναν να εκμεταλλευτούν τα πρώτα ημίχρονα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τρεις σημαντικούς βαθμούς αλλά αυτό δεν ήταν το μοναδικό κέρδος για τους πρωταθλητές από το χθεσινό παιχνίδι. Είναι αναμφισβήτητο πως η τριάδα Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ έκλεψε και χθες την παράσταση. Οφείλει όμως να εστιάσει κάποιος στην απόδοση και άλλων παικτών της πειραϊκής ομάδας για να φανεί και η συνεισφορά του Όσκαρ Γκαρθία, μετά από λίγες μόνο προπονήσεις στου Ρέντη.

Ο Γκιγιόμ Ζιλέ έκανε αίσθηση με την «γεμάτη» εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στην Λαμία. Ο Βέλγος μέσος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδος και αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, ο Γκαρθία θα βρει «μεταγραφή» στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Εξαιρετική ήταν επίσης η εμφάνιση του Κούτρη, με τον νεαρό αριστερό μπακ να δείχνει τις επιθετικές του αρετές αλλά παράλληλα να μην αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Η απόδοση του Κούτρη στο χθεσινό ματς στο «Καραϊσκάκη» είναι ότι θέλει να βλέπει ένας προπονητής από τα ακραία του μπακ. Καλή εμφάνιση έκανε επίσης ο Μποτία, που όταν χρειάστηκε έδειξε να είναι σε ετοιμότητα. Είχε καλό βαθμό συγκέντρωσης και τούτο είναι πολύ σημαντικό.

Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Ρομαό σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τον Τογκολέζο να «υπενθυμίζει» σε όλους πως παραμένει παίκτης – κλειδί για την πορεία του Ολυμπιακού.

Διαπιστώνει λοιπόν εύκολα κάποιος ότι αρκετοί παίκτες της ομάδας του λιμανιού, είχαν μια καλή εικόνα, μια καλή απόδοση στο παιχνίδι με την Λαμία. Αυτό έχει φυσικά να κάνει με την παρουσία του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού έχει δώσει μια ώθηση στους παίκτες του κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κέρδος για τους πειραιώτες.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά πως η συνέχεια του πρωταθλήματος περιλαμβάνει σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια για τους «ερυθρόλευκους», ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και το Κύπελλο. Το ενθαρρυντικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό πάντως είναι πως βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι του.