Φτωχότερο από σήμερα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τάκης Λουκανίδης.

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του ελληνικού ποδοσφαίρου μεγαλουργώντας με τις φανέλες του Παναθηναϊκού και της Δόξας Δράμας.

Ο Λουκανίδης αγωνίστηκε 50 φορές με τη φανέλα της Δόξας Δράμας σκοράροντας 13 τέρματα ενώ με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε σε 142 αγώνες και πέτυχε 59 γκολ.

Με τους «πράσινους» πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (το 1962, το 1964 και το 1965) καθώς και ενός κυπέλλου (1967).

Αγωνίστηκε επίσης στον Άρη όπου κατέκτησε το Κύπελλο το 1970. Επίσης ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα, μετρώντας 23 συμμετοχές.

Δομάζος για Λουκανίδη: «Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε»

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου τού Τάκη Λουκανίδη, από τους πρώτους που έσπευσαν να συλλυπηθούν ήταν ο Μίμης Δομάζος συμπαίκτης του στον μεγάλο Παναθηναϊκό τη δεκαετία του 1960.

«Λόγια δεν υπάρχουν σε τέτοιες στιγμές. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «στρατηγός».

Συλλυπητήρια από την ΠΑΕ ΑΕΚ

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Τάκη Λουκανίδη έστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Αναλυτικά το μήνυμα των «κιτρινόμαυρων»: «Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της για την απώλεια του Τάκη Λουκανίδη, ενός από τους πιο μεγάλους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι της ομάδας συμπαρίστανται στο πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος.»

Το σχόλιο της ΝΔ

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρίαΆννα Καραμανλή, για την απώλεια του Τάκη Λουκανίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου Τάκη Λουκανίδη. Ο Τάκης Λουκανίδης υπήρξε κορυφαία φυσιογνωμία και ένας από τους πληρέστερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Το όνομά του συνδέθηκε κυρίως με την ομάδα του Παναθηναϊκού την οποία υπηρέτησε με επιτυχία για πολλά χρόνια, αλλά και με την Εθνική μας ομάδα.

Με το σπάνιο ταλέντο του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των Ελλήνων φιλάθλων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».