Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Κυριακή το μεσημέρι τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκη» και οι πειραιώτες έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Η ομάδα του λιμανιού στοχεύει στην έκτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και αν οι πειραιώτες καταβάλουν την αντίσταση του ΠΑΣ, θ’ αφήσουν πίσω τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με τη χθεσινή προπόνηση την προετοιμασία τους για τον αγώνα εναντίον του ΠΑΣ, με τον Λεμονή πάντως να κρατά «κλειστά χαρτιά» σε ότι αφορά τις σκέψεις του για την εντεκάδα.

Ο 57χρονος τεχνικός έκανε πολλές δοκιμές στην τελευταία προπόνηση στου Ρέντη αλλά όλα δείχνουν πως οι πειραιώτες θα έχουν δύο ή τρεις αλλαγές στη βασική τους εντεκάδα, σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Μποτία (αντί του Ένγκελς), ο Οτζίτζα (αντί του Ταχτσίδη) αλλά και ο Μπεν (αντί του Πάρντο).

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος ζήτησε από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν καλά πως μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Απόλλωνα (0-0), έχουν τη δυνατότητα να πιάσουν κορυφή και μάλιστα χωρίς «συγκάτοικο» κι αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Πειραιά.

Φορτούνης και Ανσαριφάρντ

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Παναιτωλικού. Ο Έλληνας μέσος και ο Ιρανός σέντερ φορ έκαναν τη διαφορά στο Αγρίνιο και οι φίλαθλοι των πειραιωτών περιμένουν πολλά από τους δύο παίκτες και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Η εξαιρετική συνεργασία που είχαν σε προηγούμενα ματς Φορτούνης και Ανσαριφάρντ είναι ένα στοιχείο που θέλει να δει ο Λεμονής και κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων και ο προπονητής του Ολυμπιακού ποντάρει πολλά στους δυο παίκτες.