O Aντρέ Σιμόες διανύει την τρίτη σεζόν του στην ΑΕΚ, έχοντας κατορθώσει στο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της, αποτελώντας σημείο αναφοράς στον άξονα της Ενωσης και δίνοντάς της το νεύρο και τον δυναμισμό που χρειάζεται στο κέντρο της.
Ο πορτογάλος χαφ, που ήρθε στην ΑΕΚ από τη Μαριτίμο το 2015 ως προσωπική επιλογή του τότε τεχνικού διευθυντή της ομάδας Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, έχει ήδη κερδίσει μια θέση στην καρδιά του κόσμου της Ενωσης και απολαμβάνει εδώ τις καλύτερες στιγμές του, όντας βασικό μέλος ενός συνόλου που στοχεύει ψηλά και του δίνει τη δυνατότητα του πρωταθλητισμού.

Κατ’ αρχήν συμφωνία

Το «δέσιμο» του Σιμόες με την ΑΕΚ και την Ελλάδα είναι ήδη ισχυρό και σύντομα αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο μιας και η σύζυγός του, Κάτια, ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, που θα γεννηθεί στη χώρα μας, κάνοντας έτσι τον Σιμόες να αποκτήσει έναν ξεχωριστό δεσμό με την Ελλάδα και την Ενωση.
Μπορεί από το καλοκαίρι κιόλας αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Βαλένθια, να έδειξαν ενδιαφέρον για τον 27χρονο χαφ, όμως φαίνεται πως το μυαλό και η καρδιά του Σιμόες είναι προς το παρόν μόνο στην ΑΕΚ. Κάτι που σύντομα αναμένεται να φανεί και… επίσημα, αφού οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν προχωρήσει σημαντικά τις συζητήσεις για την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους.
Ο Σιμόες, που επέκτεινε το 2016 το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2019, είναι έτοιμος να υπογράψει από τώρα με την Ενωση για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, δείχνοντας εμπράκτως πως βλέπει το μέλλον του στην Ελλάδα. Ζήτημα που ήδη έχει δρομολογηθεί και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μόνο που απομένει για να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές είναι η άφιξη του ατζέντη του Σιμόες στη χώρα μας.
Η ΑΕΚ, μετά την εξέλιξη της υπόθεσης του Γιάκομπ Γιόχανσον σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας τους, δεν σκοπεύει να βρεθεί ξανά σε αντίστοιχες καταστάσεις. Γι’ αυτό και έβαλε από τώρα στην πρώτη γραμμή το θέμα της ανανέωσης του Σιμόες, «δένοντας» τον Πορτογάλο χαφ για περισσότερο χρόνια, φροντίζοντας παράλληλα να διασφαλίσει ότι θα προβλέπεται μια συγκεκριμένη ρήτρα στη συμφωνία, για το ενδεχόμενο που κάποιος σύλλογος του εξωτερικού κινηθεί για την απόκτηση του Σιμόες.
Το θέμα του Σιμόες λοιπόν και της ανανέωσης του συμβολαίου του με την ΑΕΚ έχει μπει στην τελική ευθεία, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό που υφίσταται για την Ενωση, μιας και ο Πορτογάλος απλά θα… σύρει τον χορό των ανανεώσεων που αναμένονται και θα είναι τουλάχιστον δύο ακόμα.

«Τσίγκρι» και Λάζαρος

Η Ενωση έχει ήδη κάνει μια επαφή με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι προκειμένου ο ουκρανός στόπερ να υπογράψει νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Ο «Τσίγκρι» αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016, υπογράφοντας για 2+1 χρόνια, με την πρόθεση της Ενωσης να είναι όχι η ενεργοποίηση της οψιόν που υπάρχει στην υπάρχουσα συμφωνία αλλά η υπογραφή ενός νέου συμβολαίου.
Η πρώτη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε σύμφωνα με πληροφορίες σε καλό κλίμα, με μια μικρή διαφορά που παρουσιάστηκε στο οικονομικό να μη δείχνει ικανή να αποτελέσει εμπόδιο αφού και ο Τσιγκρίνσκι αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ, που τον στήριξε και στα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα.
Πέρα από τον Τσιγκρίνσκι, αντίστοιχες εξελίξεις αναμένονται και για μία ακόμα περίπτωση Κιτρινόμαυρου. Η ΑΕΚ έχει την πρόθεση να γίνει μια συζήτηση και με την πλευρά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που επίσης υπέγραψε «σπαστό» τριετές συμβόλαιο με την Ενωση. Ο διεθνής εξτρέμ είναι από τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά για την ΑΕΚ, με τον 30χρονο άσο να σκοράρει πολλά και καθοριστικά γκολ και να δείχνει γενικώς ότι είναι από τις ηγετικές προσωπικότητες της ομάδας, βγαίνοντας μπροστά σε αγωνιστικό επίπεδο από τη στιγμή του τραυματισμού του Μάνταλου και δίνοντας λύσεις τόσο αγωνιζόμενος στα άκρα όσο και στον άξονα.
Με την πλευρά του Χριστοδουλόπουλου δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επαφή, ωστόσο όλα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί σύντομα. Στην ΑΕΚ έχει αναγνωριστεί η προσφορά του διεθνούς άσου στη μέχρι τώρα παρουσία του και σκοπεύουν να «ανταμείψουν» τον Χριστοδουλόπουλο με ένα νέο συμβόλαιο. Κάτι που φαίνεται να αποτελεί και επιθυμία του παίκτη, που θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα μετά τη μακρόχρονη παρουσία του στην Ιταλία.

Πάμε γι’ άλλες πολιτείες

Oι περιπτώσεις Σιμόες, Τσιγκρίνσκι και Χριστοδουλόπουλου είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή για την ΑΕΚ όσον αφορά τις ανανεώσεις, χωρίς να αποτελούν πάντως τις μοναδικές «εκκρεμότητες» της Ενωσης αφού υπάρχουν δύο συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και προς το παρόν δεν φαίνεται πιθανό να ανανεωθούν. Τόσο ο Γιάκομπ Γιόχανσον όσο και ο Γιάννης Ανέστης, με τους οποίους έχουν γίνει επαφές για την ανανέωση των συμβολαίων τους, δεν δείχνουν την πρόθεση να συνεχίσουν στην Ενωση, με τον διεθνή τερματοφύλακα να έχει βρεθεί μάλιστα λόγω αυτής της εξέλιξης και εκτός ομάδας.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τους δύο παίκτες να αποχωρούν από την ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν (για τον Ανέστη υπάρχει πιθανότητα το «διαζύγιο» να έρθει ακόμα και τον Ιανουάριο), αναζητώντας μια νέα πρόκληση στην καριέρα τους. Με τον Γιόχανσον να καλοβλέπει τη μετακίνησή του στο Σαμπιονά, ίσως για λογαριασμό της Τουλούζ, και τον Ανέστη από την άλλη να «ψάχνεται» για μια ομάδα στην Αγγλία και δη στην Τσάμπιονσιπ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ