Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης στην Αυστραλία για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στον 33χρονο αμυντικό επιβλήθηκε ποινή επτά αγωνιστικών, επειδή έφτυσε τον αντίπαλο στην ήττα 3-1 της Μπρισμπέιν Ρόαρ από την πρωτοπόρο Σίδνεϊ στην 8η αγωνιστική της Α-League στις 25 Νοεμβρίου.

Ο Παπαδόπουλος είχε ρίξει πτύελα στον επιθετικό Ματ Σίμον στο 75’ της αναμέτρησης, εκείνος αντέδρασε με βίαιη απώθηση και επακολούθησε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο. Οι δύο ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν και πλέον ανακοινώθηκαν οι ποινές. Ο Παπαδόπουλος, που έχασε ήδη δύο αγώνες (9η και 10η αγωνιστική), θα απουσιάσει από 5 ακόμη παιχνίδια για να εκτίσει την τιμωρία του.

Σημειωτέον μέχρι την 8η αγωνιστική ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας του και μάλιστα είχε σημειώσει και τρία γκολ.

«Είναι πολύ εξοργιστικό για τον Αβραάμ. Είναι απογοητευμένος και ντρέπεται γι’ αυτό που συνέβη, αλλά θέλει να προχωρήσει» δήλωσε για την ποινή του παίκτη ο προπονητής του Τζον Αλοΐζι. Ο κόουτς θα έχει πάλι διαθέσιμο τον Παπαδόπουλο την 16η αγωνιστική κόντρα στους Νιούκαστλ Τζετς στις 12 Ιανουαρίου.

Ο γεννημένος στη Μελβούρνη «Παπ» έχει αγωνιστεί από το 2014 και μετά σε Τουρκία (Τράμπζονσπορ), Κίνα (Σανγκάι Σενχούα), Ιαπωνία (Τζούπιλο) και Αυστραλία (Μπρισμπέιν Ρόαρ).