Ο Λιονέλ Μέσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της FIFA (fifa.com), εξέφρασε την προσδοκία, «το ποδόσφαιρο να ξεπληρώσει το χρέος του» και να πανηγυρίσει επιτέλους ένα Μουντιάλ! «Άκουσα τις δηλώσεις του Σαμπάολι για το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο μου χρωστάει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Μου το είπε και σε εμένα επίσης. Ελπίζω λοιπόν, ότι το ποδόσφαιρο θα πληρώσει το χρέος του (γέλια)», είπε ο διάσημος Αργεντινός.

«Για να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο έπρεπε να περάσουμε από κάτι που δεν περιμέναμε και δεν αξίζαμε. Τώρα μπορούμε να αναπτυχθούμε, απελευθερωθήκαμε από όλες τις εντάσεις και τους φόβους που αισθανθήκαμε στον Ισημερινό. Από εδώ και πέρα θα αλλάξουμε πολλά. Ο αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ήταν ένα μεγάλο χτύπημα, πρώτα για την ομάδα ως σύνολο και στη συνέχεια για εμένα σε προσωπικό επίπεδο. Δεν ξέρω πώς θα το έπαιρνα. Το ίδιο ισχύει και για τον λαό της Αργεντινής. Στο τέλος ήρθε το χατ-τρικ εναντίον του Ισημερινού και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, όπως έχουν τα πράγματα, αποδείχθηκε, για μένα ότι ήταν μια πολύ σημαντική και ιδιαίτερη στιγμή», πρόσθεσε.

«Δεν ξέρω αν οι πληγές από το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, θα μπορέσουν ποτέ να θεραπευτούν. Είναι μια πολύ χαρούμενη ανάμνηση, αλλά και πικρή, λαμβάνοντας υπόψη τον επίλογο που θα παραμείνει για πάντα», συμπλήρωσε:
«Ποτέ δεν σκέφτηκα πώς θα αισθανόμουν σβήνοντας 30 κεριά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο από την προσωπική μου ζωή όσο και από την δουλειά μου. Θα έλεγα ότι είμαι σε καλή κατάσταση, εντός και εκτός γηπέδου. Οσο για το 2018, λέω ότι θ είμαι πατέρας για τρίτη φορά».