Η Emulation sportive du Grau-du-Roi, είναι μία ομάδα που συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της Γαλλίας και βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομική εκκαθάριση… Ο Μισέλ Μεζί, είναι πρώην παίκτης και προπονητής της Μονπελιέ…

Το γεγονός ότι κάποτε φόρεσε και την φανέλα της ESGDR, ευαισθητοποίησε σε τέτοιον βαθμό τον Μεζί, ώστε αποφάσισε να «θυσιάσει» ορισμένα «κειμήλια» που απέκτησε στην διάρκεια της καριέρας του, προκειμένου να «σώσει» την αγαπημένη του ομάδα.

Συμπαραστάτες «εν αγνοία τους» στην προσπάθεια του Μεζί, έγιναν τόσο ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν, όσο ο Νεϊμάρ και ο Αντουάν Γκριεζμάν. Οπως επίσης, ο Φεκίρ, ο Ντεπάϊ, ο Παγέτ και ο Τοβέν. Με ποιόν τρόπο; Μα, πολύ απλά, από την στιγμή που ο Μεζί, αποφάσισε να δωρίσει τις …φανέλες τους -που είχε αποκτήσει κατά την διάρκεια των αγώνων που έδωσε στην καριέρα του- προκειμένου να τεθούν σε δημόσια δημοπρασία, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα «σώσουν» την ESGDR!

Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την διαδικασία, υπολογίζεται σε 20.000 ευρώ. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, η ESGDR θα αποφύγει τις …οδυνηρές συνέπειες και την πτώχευση, παραμένοντας «ζωντανή» στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Γαλλίας.