Η Cosmote TV ήταν η μεγάλη νικήτρια στη διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων του Champions League και Europa League για την περίοδο 2018-2021.
Όπως και στην προηγούμενη τριετία, οι αγώνες των δύο πιο εμπορικών διασυλλογικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων στον πλανήτη, θα μεταδίδονται από την Cosmote TV.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία με την TEAM Marketing AG, την ελβετική εταιρεία που διαπραγματεύεται για λογαριασμό της UEFA τα συγκεκριμένα δικαιώματα, αφορά το σύνολο των αγώνων, γεγονός που σημαίνει ότι για την επόμενη τριετία δεν θα υπάρχουν μεταδόσεις από άλλο ελεύθερο κανάλι (π.χ την ΕΡΤ για το Champions League) όπως συνέβαινε έως σήμερα.

Για την απόκτηση του αποκλειστικού πακέτου της επόμενης τριετίας δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, καθώς η συμφωνία μεταξύ της ΤΕΑΜ και του ΟΤΕ θα υπογραφεί και τυπικά μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα.
Σε ό,τι αφορά το τίμημα της συμφωνίας, ασφαλείς πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» αναφέρουν ότι κινήθηκε λίγο πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι εκτός του ΟΤΕ, ενδιαφέρον για την απόκτηση των δικαιωμάτων των Champions και Europa League είχαν εκδηλώσει η Forthnet (Nova), ο ΑΝΤ1, καθώς και η ΕΡΤ για έναν από τους δύο αγώνες που μεταδίδονται σε κάθε αγωνιστική του Champions League.

Με τη συμφωνία αυτή ο Όμιλος ΟΤΕ διασφαλίζει ότι η «ναυαρχίδα» του αθλητικού περιεχομένου της συνδρομητικής του πλατφόρμας, θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην Cosmote TV.

Σημειώνεται, ότι στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο συνολικός αριθμός συνδρομητών της Cosmote TV ανερχόταν σε περίπου 517.000, σημειώνοντας αύξηση 8,2% σε ετήσια βάση.