Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πλέον την δική του «χρυσή σελίδα» στην Ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Με την 5η «Χρυσή Μπάλα» στα χέρια, ο Πορτογάλος άσος, θεωρείται -και δικαίως- ένας από τους καλύτερους παίκτες που πάτησαν στο χορτάρι. Τι λένε όμως γι΄ αυτόν, τρεις από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών, ενθυμούμενοι τις ημέρες που συνεργάσθηκαν με τον CR7;

ΣΕΡ ΑΛΕΞ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ: «Νομίζω ότι ήταν ένα από τα αγόρια που ήθελαν διαρκώς την προσοχή και την προβολή. Του άρεσε να κάνει «ποδιές»». Οπως κάθε παιδί της ηλικίας του, είχε ατέλειες. Ειδικά στον τρόπο συμπεριφοράς μέσα στο προπονητικό κέντρο. Σήμερα έχει μάθει πολλά πράγματα και τα έχει εντάξει στο παιχνίδι του. Αυτό που τον βοήθησε πολύ να προσαρμοσθεί, ήταν η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση που είχε από τους «παλιούς» όπως ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Ράϊαν Γκιγκς, ο Πολ Σκόουλς και ο Γκάρι Νέβιλ. Τότε, έπεφτε συνέχεια κάτω, ήταν μία αρνητική φήμη που τον συνόδευε. Και εν μέρει αδικαιολόγητο. Τον ενοχλούσε πολύ, δούλεψε πάνω σ΄αυτό, βελτιώθηκε αισθητά και το διέγραψε από τα χαρακτηριστικά του».

ΚΑΡΛΟ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ: «Πριν τον γνωρίσω προσωπικά είχα εντελώς διαφορετική άποψη. Τον θεωρούσα σπουδαίο ποδοσφαιριστή, αλλά μπορούσα να τον κρίνω μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο. Οταν συναντηθήκαμε στην Ρεάλ Μαδρίτης, με απασχόλησε το θέμα της εκπαίδευσης και της προπόνησης του. Και συνειδητοποίησα, ότι είναι πολύ απλό να τον καθοδηγείς. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Εργάζεται σκληρά σε καθημερινή βάση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι ποτέ να είχε μία μέτρια προπόνηση. Δίνει σε όλες μεγάλη σημασία».

ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ: «Εχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό, που δεν είναι άλλο από την επιθυμία για την νίκη. Και φυσικά την προσοχή στην λεπτομέρεια. Νομίζω ότι στα τρία χρόνια που εργασθήκαμε μαζί, έγινε καλύτερος παίκτης κι έγινα καλύτερος προπονητής. Πήγα στην Ρεάλ Μαδρίτης, σε μία εποχή χωρίς τίτλους για την ομάδα. Ενας νικητής όπως ο Κριστιάνο, ήταν απογοητευμένος. Είχαμε τον ίδιο στόχο και προσπαθήσαμε από κοινού για να τα καταφέρουμε. Ηταν μεγάλη μου χαρά η συνεργασία μαζί του».