Η Αργεντινή δυσκολεύτηκε αρκετά για να πάρει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιαλ 2018, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι, με τον Λιονέλ Μέσι να μην κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του και να τονίζει πως πρέπει να βελτιωθούν άμεσα αν θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της «Αλμπισελέστε» δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι της πατρίδας του «TyC Sports»: «Ήταν δύσκολα για μας τα προκριματικά, αλλά είχαμε και κάποιες αναλαμπές στους αγώνες μας. Είναι αλήθεια πως πρέπει να βελτιωθούμε αν θέλουμε να γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Δεν είμαστε και τόσο πίσω, αλλα αυτή την στιγμή υπάρχουν και καλύτερες ομάδες, όπως οι Βραζιλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία».

Στην συνέχεια ο σταρ της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στους τρεις συνεχόμενους χαμένους τελικούς με την Αργεντινή, του Μουντιαλ του 2014 από την Γερμανία και του Κόπα Αμέρικα όπου ηττήθηκε δις από την Χιλή. «Δεν σκέφτομαι τους τελικούς που χάσαμε. Πιστεύω πως έπρεπε να τους κερδίσουμε, παρά το γεγονός πως δεν παίξαμε τόσο καλά, είχαμε καλύτερες ευκαιρίες από τους αντιπάλους μας, τόσο στο Μουντιάλ όσο και στο Κόπα Αμέρικα. Θα πρεπει να τους ξαναδώ για να διαπιστώσω τι πήγε λάθος και χάσαμε, αλλά τώρα πιστευώ πως θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει τουλάχιστον δύο από τους τρεις», δήλωσε ο 30χρονος επιθετικός.