Ακριβώς 1.934 ημέρες. Τόσες μας χωρίζουν από τη 17η Αυγούστου 2012. Από την ημερομηνία που ο Κέβιν Μιραλάς επιβιβάστηκε στην πτήση για το Λονδίνο και την πρώτη στάση στο ταξίδι του με τελικό προορισμό το Λίβερπουλ. Από την απόφαση που τυπικά έκλεισε έναν μικρό αλλά ταυτόχρονα και πολύ μεγάλο κύκλο της καριέρας του. Εκείνον που αφορούσε τη (διετή) θητεία του στον Ολυμπιακό. Τι και αν η Μάρω Βαμβουνάκη μας προειδοποίησε ρητώς «για τις παλιές αγάπες μη μιλάς» μέσα από τη μελωδική μπαλάντα των Πυξ Λαξ; Η κουβέντα για τον βέλγο επιθετικό όχι μόνο δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά δίνει την εντύπωση ότι κορυφώνεται.

Google it

Μόνο την εβδομάδα που διανύουμε ο 30χρονος άσος της Εβερτον προσφέρει στη μηχανή αναζήτησης της Google περισσότερα από 300 διαφορετικά δημοσιεύματα. Φτάνει να πληκτρολογήσεις το όνομά του στα ελληνικά και να πλημμυρίσεις από λέξεις που ισορροπούν ανάμεσα στην επιθυμία, την έμπνευση, τις εκτιμήσεις, το ρεπορτάζ για εκείνον και μια πιθανή επιστροφή του στον Ολυμπιακό.
Λάθος ή σωστό; Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. «Η ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις, αλλά κάτι που θυμάσαι» όρισε κάποτε ο Οσκαρ Λεβάντ. Και με τις αναμνήσεις δεν τόλμησε να τα βάλει ποτέ κανείς. Πόσω μάλλον στην αρένα των σπορ, και δη αυτής του ποδοσφαίρου.

Στο άλμπουμ της νέας εποχής

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι για τους φίλους του Ολυμπιακού ό,τι ο -τελικώς επανακάμψας –Αντελίνο Βιεϊρίνια για εκείνους του ΠΑΟΚ. Ο,τι παλαιότερα ο Τζιμπρίλ Σισέ για τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού. Ο «μοναδικός». Το πρόσωπο με το οποίο ταυτίστηκαν, η φιγούρα που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν μιας εποχής.
Ο καλπασμός του βέλγου winger στον ασβέστη, ο τρόπος με τον οποίο έκανε δικό του τον αριστερό διάδρομο του γηπέδου, οι περίφημες επινοήσεις που μετατρέπονταν σε ντρίμπλες με αλλαγή κατεύθυνσης ζαλίζοντας το «Καραϊσκάκη». Ολα δικά του, και δικά τους. Δικά μας στο άλμπουμ με τις φωτογραφίες της ανατολής της νέας εποχής του Ολυμπιακού. Της αφετηρίας της ομάδας που τρέχει το σερί των 7 διαδοχικών κατακτήσεων του πρωταθλήματος!

Η εμφάνιση 72

Ηρθε στα 23 του χρόνια με τον… μύθο της εποχής να λέει ότι ο Δημήτρης Θεοδωρίδης τον εντόπισε μέσω (και) της βοήθειας του Football Manager. Εφυγε –μπαμπάς, καθώς εδώ γεννήθηκε ο γιος του –στα 25 του χρόνια για την Εβερτον και το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ανάμεσα χώρεσαν 71 παραστάσεις και 34 γκολ με την ερυθρόλευκη και ριγωτή φανέλα του Ολυμπιακού.
Αν μπορούν οι συμμετοχές του να γίνουν κάποια στιγμή 72; Προφανώς. Εστω και αν ακόμη και μια απόπειρα δανεισμού του για μισή σεζόν θα κοστίσει τουλάχιστον 2-3 εκατ. ευρώ. Τέλη Αυγούστου οι Πειραιώτες άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με το Λίβερπουλ και κατέθέσαν μια σειρά από προτάσεις. Δανεισμός μονοετής, δανεισμός διετής, με οψιόν αγοράς ή χωρίς. Ακόμη και πρόταση μεταγραφής ύψους 5,5 εκατ. ευρώ (λέγεται ότι) έβαλαν στο τραπέζι. Οι Αγγλοι όμως δεν το ήθελαν να συμβεί. Τουλάχιστον με λιγότερα από 13 εκατ. ευρώ!

«Ηθελα, αλλά»

«Ηθελα σαν τρελός να έρθω στον Ολυμπιακό. Κάναμε όλοι ό,τι μπορούσαμε. Ο πρόεδρος (Βαγγέλης Μαρινάκης) προσπάθησε για ό,τι ήταν δυνατό και ακόμα πιο πέρα! Αλλά η Εβερτον δεν ήθελε ούτε να ακούσει. Με μπλόκαραν! Είμαι θλιμμένος που δεν επέστρεψα σπίτι μου! Εύχομαι ότι θα τα καταφέρω πολύ σύντομα να γυρίσω. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο. Για τα εκατοντάδες μηνύματα που μου έστειλαν. Θέλω να ξέρουν ότι κι εγώ αγαπώ τον Ολυμπιακό όπως κι εκείνοι. Και ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα γυρίσω κοντά τους». Αυτό το… ιδιόχειρο μήνυμα του Κέβιν Μιραλάς έκλεισε την κουβέντα αρχές Σεπτέμβρη ως ότου εκείνη ανοίξει και πάλι από μόνη της. Αυτή τη φορά εν όψει Ιανουαρίου.

Ανοίγει χώρος

Στην Εβερτον δεν αγωνίζεται πολύ ως εδώ (12 συμ., 1 ασίστ). Στην πραγματικότητα όμως και οι Αγγλοι από τις αναμνήσεις είναι που δεν το… αποφασίζουν (185 συμ., 38 γκολ, 33 ασίστ λένε οι αριθμοί της καριέρας του στα «Ζαχαρωτά»). Δεν τον άφησαν το καλοκαίρι του 2015 όταν Τότεναμ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν έτοιμες να δώσουν μάχη για την απόκτησή του. Δεν το έκαναν ούτε με τις πρόσφατες απόπειρες της Γουεστ Χαμ και της Φενέρμπαχτσε. Τις προηγούμενες ημέρες στην μπλε μεριά του Λίβερπουλ αναμενόταν να αφιχθεί νέο αφεντικό. Ο πολύπειρος Σαμ Αλαρντάις. Ο 63χρονος προπονητής στα πρώτα ρεπορτάζ που τον συνοδεύουν λέγεται ότι θέλει να δημιουργήσει μπόλικο χώρο και στο ρόστερ αλλά και στο μπάτζετ της νέας του ομάδας, εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Είδηση που ίσως σημαίνει πολλά και για τον Μιραλάς.

Το έχει ξανακάνει

Για τον Βέλγο που απειλείται να χάσει το μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, μιας και δίχως να αγωνίζεται είναι δύσκολο να διατηρήσει τη θέση του στην εθνική ομάδα. Και κάπου εδώ: «We need to talk about Kevin», όπως στο ομώνυμο bestseller της Λάιονελ Σράιβερ. Ισως ο Ολυμπιακός το πήρε απόφαση ότι «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν». Ξανά. Ισως έχει σκοπό να την ανοίξει (πάλι) αυτή την κουβέντα. Εστω με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του.
Για την ιστορία πάντως οι Ερυθρόλευκοι το έχουν ξανακάνει. Οχι την κουβέντα. Μια κίνηση επιστροφής που ξετρέλανε τους φιλάθλους τους, αλλά και που ξεμπλόκαρε την καριέρα ενός δικού τους παιδιού. Εφεραν πίσω τον Κώστα Μήτρογλου το καλοκαίρι του 2015, ίσα για να του ξαναδώσουν ώθηση να ανοίξει και πάλι τα φτερά του για μια καριέρα αξιοζήλευτη που όλο και μεγαλώνει. Εκείνος ο ετήσιος δανεισμός από τη Φούλαμ είχε στοιχίσει κάτι παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ. Από ποσό που αντιστοιχεί στο πραγματικό ετήσιο μπάτζετ όχι μίας, αλλά δύο ομάδων Σούπερ Λιγκ. Ραντεβού τον Γενάρη λοιπόν…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ