Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι το νέο μεγάλο αστέρι του ευρωπαϊκού μπάσκετ καθώς ο 18χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης «τρελαίνει» κόσμο με τις εμφανίσεις του. Όλοι αναγνωρίζουν το σπουδαίο ταλέντο του μικρού και ο Ντόντσιτς φροντίζει σε κάθε ματς να κάνει τη διαφορά. Είναι ο παίκτης που σύντομα θα κάνει το ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να παίξει στο ΝΒΑ.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί κι έχει ιδιαίτερη σημασία είναι τα όσα είπε ο 18χρονος άσος της «βασίλισσας», σε ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό που έκανε αφιέρωμα στην καριέρα του Σλοβένου.

Ο Ντόντσιτς ρωτήθηκε για τον παίκτη που είχε πρότυπο όταν ξεκινούσε την καριέρα του και ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε. «Πάντα με μάγευε ο Βασίλης Σπανούλης».

Η συγκεκριμένη ατάκα του Σλοβένου άσου αποδεικνύει περίτρανα την επιρροή του αρχηγού του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν είναι μικρό πράγμα ένας παίκτης με το ταλέντο του Ντόντσιτς να τονίζει πως είχε πρότυπο τον ηγέτη του Ολυμπιακού. Είναι κάτι που φανερώνει και το πόσο μεγάλος παίκτης είναι ο Σπανούλης αλλά και το πώς τον βλέπουν στο εξωτερικό.

Ο Ντόντσιτς κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας, με τον κορυφαίο παίκτη της Ρεάλ να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη επιτυχία, «κορυφαία στιγμή της καριέρας μου».