Η ατμόσφαιρα στην Σεβίλλη πάγωσε όταν μετά το παιχνίδι, όπου η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε κάνει μία θριαμβευτική επιστροφή (από 0-3 ισοφάρισε σε 3-3), έγινε γνωστό ότι ο προπονητής της ομάδας Εντουάρντο Μπερίσο πάσχει από καρκίνο του προστάτη, μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας Sevillainfo.es.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Χοσέ Κάστρο, ζήτησε να γίνεται προσεκτική χρήση των όρων: «Επειδή είναι ένα προσωπικό και περίπλοκο θέμα, θα προτιμούσα να περιμένω μέχρι αύριο (σ.σ: σήμερα)» .

Ο Αργεντινός προπονητής θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα χρειαστεί εγχείρηση για την οποία η ακριβής ημερομηνία δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά θα διεξαχθεί πολύ σύντομα. Προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την επίπτωση που αλλάζει τη ζωή της Σεβίλλης είναι άγνωστες.

Να σημειωθεί ότι μετά την λήξη του αγώνα με την Λίβερπουλ, παίκτες και προπονητής έγιναν μία αγκαλιά, αφού ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές γνώριζε ήδη την ασθένεια του προπονητή τους.

Ο Αργεντινός μέσος, Εβέρ Μπανέγκα ήταν συναισθηματικά φορτισμένος: «Ήταν ένα παιχνίδι τρελό μπήκαμε μέσα στα αποδυτήρια γνωρίζοντας ότι αν προσπαθούσαμε, θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ο προπονητής μας πάνω απ΄ όλους είναι εκείνος που μας οδηγεί στο σωστό μονοπάτι και είμαστε μαζί του».

Το γράμμα των παικτών της Σεβίλλης στον Μπερίσο

Οι ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στήριξης στον προπονητή τους, Εδουάρδο Μπερίσο, ο οποίος προσβλήθηκε από καρκίνο του προστάτη. Οι παίκτες της ισπανικής ομάδας έγραψαν ένα γράμμα για τον Αργεντινό προπονητή και ο αρχηγός των Ανδαλουσιάνων, Νίκο Παρέχα, το έδωσε στη δημοσιότητα μέσω social media.

“Όπως όλοι έχουν μάθει ζούμε δύσκολες στιγμές στην οικογένεια της Σεβίλλης. Ο προπονητής μας Εδουάρδο Τότο Μπερίσο έχει να δώσει μια μεγάλη μάχη κι εμείς, οι παίκτες του, θα τον βοηθήσουμε.

Μέσα απ’ αυτή την επιστολή μας, θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξη μας και να δώσουμε όλη μας τη δύναμη. Ξέρει πως δε θα είναι μόνος. Εμείς, το τεχνικό επιτελείο, οι εργαζόμενοι στον σύλλογο και οι φίλαθλοι της ομάδας είμαστε δίπλα του και δίπλα στην οικογένεια του.

Του ευχόμαστε καλή και γρήγορη ανάρρωση και του θυμίζουμε το moto του συλλόγου. “Ποτέ δε παραιτείται”. Είμαστε μαζί του. Κόουτς σου περισσεύουν τα κότσια για να ξεπεράσεις το πρόβλημα. Είμαστε χιλιάδες και θα σε βοηθήσουμε σ’ αυτή τη μάχη. Δεν είσαι μόνος” ανέφερε χαρακτηριστικά το γράμμα των παικτών της ισπανικής ομάδας.