Κίνδυνο αποβολής της Μίλαν από την Ευρώπη, αποκαλύπτει η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας Marca. Όπως σημειώνει, οι παράγοντες της ιταλικής ομάδας που είναι μαζί με την ΑΕΚ στον ίδιο όμιλο του Europa League, βρέθηκαν στη Νιόν πριν από δύο εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να πείσουν τα στελέχη της UEFA για την οικονομική βιωσιμότητα του συλλόγου. Όμως ο Μάρκο Φασόνε, διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν, δεν έπεισε σχεδόν κανένα.

Η συζήτηση που έγινε, τα επιχειρήματα και τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν, δεν κατάφεραν να τον πείσουν, με συνέπεια η ιταλική ομάδα να είναι εν αναμονή της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής και να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ποινή που θα μπορούσε να σημαίνει τον αποκλεισμό της από τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Στην UEFA χτύπησε συναγερμός, όταν το περασμένο καλοκαίρι η Μίλαν, ξόδεψε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας. Οι ενέργειες δεν ήταν ξεκάθαρες και έτσι από την Νιόν ζητήθηκαν έγγραφα που καταρχήν να αποδεικνύουν την μεταβίβαση από τη Fininvest (ιδιοκτήτης της εταιρείας ο Μπερλουσκόνι) στην κινεζική Sport Investment Lux αντί 740 εκατομμύρια ευρώ και μετέπειτα ότι οι μεταγραφές των παικτών έχουν γίνει με βάση τις προδιαγραφές του «Fair Play» . Επιπλέον τις τελευταίες ημέρες αναστάτωση προκάλεσε δημοσίευμα των «The New York Times», όπου αναφέρεται πως ο νέος ιδιοκτήτης της ιταλικής ομάδας, Κινέζος Γιονχονγκ Λι, ο οποίος αγόρασε τον σύλλογο το 2016, ίσως δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι!

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, μετά από αποστολή στην Κίνα αναφέρει ότι δεν έχει τόσο πολλά χρήματα όπως λέει ο ίδιος, η μεταλλευτική εταιρεία που ισχυρίζεται πως έχει δεν είναι στο όνομά του, ούτε επιπλέον είναι ένας διάσημος επιχειρηματίας στη χώρα του.