Η έδρα της Τσέλσι, το ιστορικό «Στάμφορντ Μπριτζ» είναι η επιτομή των παλιών αγγλικών γηπέδων. Δεν είναι σύγχρονο (όπως της Άρσεναλ ή της Μάντσεστερ Σίτι) για να προσφέρει ανέσεις και μεγαλεία αλλά ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς το πήρε απόφαση και η ομάδα του Λονδίνου θα περάσει σύντομα σε νέα εποχή.

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της ομάδας του Λονδίνου έδωσε το «οκέι» για να προχωρήσει το πλάνο κατασκευής νέου γηπέδου, με έναν και μοναδικό στόχο. Η Τσέλσι να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τις αγωνιστικές της ικανότητες αλλά και για την έδρα της.

Όπως προαναφέραμε, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι έχουν νέα υπερσύγχρονα γήπεδα. Η Τότεναμ ετοιμάζει το δικό της ενώ η Γουέστ Χαμ αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Σε μια εποχή που το νέο γήπεδο δίνει μεγάλη δυναμική στην αύξηση των εσόδων ενός συλλόγου, η Τσέλσι βρέθηκε να υστερεί έναντι άλλων αγγλικών ομάδων.

Το κόστος θα είναι 500 λίρες

Το πλάνο για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Τσέλσι είναι έτοιμο και αν κρίνει κάποιος από το πόσο θα στοιχίσει, ένα είναι το σίγουρο. Θα πρόκειται για κάτι μοναδικό και ο Αμπράμοβιτς θα κάνει τη διαφορά. Το νέο γήπεδο των «μπλε» αναμένεται να κοστίσει 500 εκατ. λίρες.

Ναι, καλά διαβάσατε, μισό δις. λίρες για ένα γήπεδο χωρητικότητας 60.000 θεατών. Μεγάλο μέρος του ποσού θα καλυφθεί από χορηγούς της ομάδας αλλά θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα βάλει το…χέρι στην τσέπη.

Η έναρξη των έργων

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγουν οι άδειες για την ανέγερση του νέου γηπέδου και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μετά από ένα χρόνο. Η Τσέλσι θα συνεχίζει να παίζει στο Στάμφορντ Μπριτζ μέχρι το 2020 κι εν συνεχεία θα «μετακομίσει» για τέσσερις αγωνιστικές περιόδους στο Γουέμπλεϊ.

Το νέο γήπεδο των Λονδρέζων θα είναι έτοιμο το 2024 και όλοι στην Τσέλσι περιμένουν πως και πως την έναρξη των εργασιών. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά πληροφορία αναφορικά με τα κατασκευαστικά σχέδια, ωστόσο απ’ το κόστος και μόνο μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι θα είναι ένα «παλάτι».

Μπορεί η Τσέλσι ν’ άργησε στο συγκεκριμένο θέμα, όλα όμως δείχνουν ότι η νέα της έδρα θ’ αποτελέσει θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Όταν η κατασκευή του θα στοιχίσει 500 εκ. ευρώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και όλοι περιμένουν τα πρώτα σχέδια.

Βέβαια κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι το συγκεκριμένο ποσό για τον Αμπράμοβιτς είναι μάλλον «ψίχουλα». Το πολυτελές γιοτ του Ρώσου μεγιστάνα κοστίζει περισσότερα από 800 εκ. ευρώ. Αυτό και μόνο τα λέει όλα.