Την πρώτη ήττα του στην Ελλάδα γνώρισε χθες το βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα αυτό αύξησε το κλίμα κριτικής που εισπράττει ο Ραζβάν Λουτσέσκου και αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Ρουμάνος τεχνικός κρίνεται για την επιθετική ατολμία που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού ντέρμπι, την φοβισμένη αντίδρασή της μετά το γκολ που δέχτηκε, τον αμυντικό προσανατολισμό της σε σειρά εκτός έδρας παιχνιδιών, την περιορισμένη αξιοποίηση του υλικού της ομάδας και επίσης την μη σωστή αξιολόγηση της απόδοσης βασικών μονάδων της και εν μέρει τις άστοχες αλλαγές, που οδηγούν τον ΠΑΟΚ να παραμένει χωρίς νίκη σε έξι εκτός Θεσσαλονίκης αγώνες.

Χθες ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, που πιθανόν να του στοιχίσει και την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ αρκετές από τις εντός έδρας επιτυχίες του ήταν «φτωχές» και ανεπαρκείς σε θέαμα. Η έλλειψη επιθετικής έμπνευσης αλλά και η ηττοπάθεια στα δύο κρισιμότερα μέχρι τώρα και κομβικά παιχνίδια, στο Europa League απέναντι στην Εστερσουντ και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό χθες βράδυ, ασφαλώς δεν δημιουργούν το καλύτερο κλίμα σε μία ομάδα στην οποία έχουν επενδυθεί πολλά εκατομμύρια, λογικά πολλές ελπίδες και προοπτικές για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Από αύριο, μετά το καθιερωμένο ρεπό των ποδοσφαιριστών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον επόμενο αγώνα, με την διοίκηση να προσπαθεί να παγιώσει το καλό κλίμα που υπήρχε μέχρι χθες το απόγευμα, θα επιχειρηθεί η αγωνιστική ανασύνταξη μετά από την χθεσινή ήττα, που ναι μεν δεν ήταν ασυνήθιστη ούτε και έκπληξη στην έδρα του πρωταθλητή, αλλά τώρα δεν υπήρχαν αιτιολογίες όπως στο παρελθόν. Η «ασπρόμαυρη» ομάδα χθες είχε τα περιθώρια, τις προοπτικές για το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν εισέπραξε ούτε και αυτό τον βαθμό της ισοπαλίας που θα κρατούσε τους γηπεδούχους σε απόσταση ασφαλείας. Τώρα που αυτή σχεδόν εξανεμίστηκε, η κριτική πέφτει βαριά στον Ρουμάνο τεχνικό, που ήδη κατανάλωσε το χρονικό περιθώριο της εξοικείωσης με την ομάδα και όφειλε να έχει στην διάθεση του κοινού, μια ομάδα αξιώσεων, που θα παίζει για τους βαθμούς και το θέαμα και χθες δεν κατάφερε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.