Ποιος θα σταματήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; Ο Ελληνας διεθνής για μία ακόμη φορά έδωσε ένα πραγματικό σόου στο ΝΒΑ και απέδειξε γιατί είναι ένας από τους καλύτερους του πρωταθλήματος.

Ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 44 πόντους (ατομικό ρεκόρ) και βοήθησε τους Μιλγουόκι Μπακς να νικήσουν με 113-110 το Πόρτλαντ. Ο ηγέτης των Μπάκς ήταν εντυπωσιακός στην τελευταία περίοδο όταν σημείωσε 17 πόντους. Παράλληλα τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά καθώς είχε 16/19 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 9/13 βολές, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, είχε 2 κλεψίματα, 1 τάπα και μόλις 2 λάθη σε 39 λεπτά.

Αν η περσινή χρονιά ήταν καλή για τον Giannis η φετινή αναμένεται ονειρική, καθώς σε τρεις αγώνες έχει σημειώσει 115 πόντους!

Από εκεί και πέρα, αίσθηση προκάλεσε η δεύτερη ήττα των Γκόλντεν Στέιτ. Οι πρωταθλητές έχασαν με 111-101 από τους Γκρίζλις στο Μέμφις. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μαρκ Γκασόλ με 34 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από την άλλη ο Στεφ Κάρι με 37 και ο Κέβιν Ντουράντ με 29 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους Γουόριορς. Κι οι δύο όμως, αποβλήθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Ο πρώτος επειδή πέταξε τη μασέλα του διαμαρτυρόμενος για φάουλ, ενώ ο Ντουράντ έκανε χειρονομία στον κόσμο.

Το Ορλάντο έσπασε την κατάρα. Μετά από 17 αγώνες που γνώριζαν μόνο ήττες απέναντι στους Καβαλίερς, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη 114-93.

Τέλος, τραυματίας αποχώρησε ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ χτύπησε στο τέλος της δεύτερης περιόδου και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο. Για την ιστορία οι Λ.Α. Κλίπερς επικράτησαν με 130-88 των Φοίνιξ Σανς.