Ο Γκόρντον Χέιγουορντ πέρασε την πόρτα του χειρουργείου. Ο σοκαριστικός τραυματισμός φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς επεσκίασε την αγωνιστική δράση στην πρεμιέρα του NBA.

Ο 27χρονος φόργουορντ των Σέλτικς, υπέγραψε το καλοκαίρι τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα της Βοστόνης αντί 128 εκατ. δολαρίων και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Καβαλίερς. Μόλις στο πέμπτο λεπτό του αγώνα, έχασε την ισορροπία του μετά από μία εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και προσγειώθηκε πολύ άτσαλα στο παρκέ, καταπλακώνοντας με το σώμα του τον αριστερό του αστράγαλο. Η άρθρωση διαλύθηκε, ενώ υπέστη και κάταγμα στην περόνη.

Η επέμβαση έγινε άμεσα ώστε να διορθώσει το πρόβλημα, με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις να αναφέρουν πως θα χάσει όλη την σεζόν, καθώς η αποθεραπεία και η αποκατάσταση σε τέτοιες περιπτώσεις διαρκεί από 6 έως 8 μήνες.

Η απώλεια του Χέιγουορντ αλλάζει τα δεδομένα στην ανατολική περιφέρεια, καθώς οι φετινοί Σέλτικς «χτίστηκαν» στη λογική ότι υπάρχει ένας φόργουορντ που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του, να λειτουργήσει ως δεύτερος πλέι-μέικερ, επιτρέποντας στον -επίσης νεοαποκτηθέντα- Κάιρι Ιρβινγκ να ασχοληθεί περισσότερο με το σκοράρισμα. Η Βοστώνη ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο να κοντράρει και να «εκθρονίσει» τους Καβαλίερς, όμως το πλήγμα που δέχθηκε από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είναι πολύ βαρύ. Η απουσία του φάνηκε και στην εντός έδρας ήττα από τους Μπάκς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.