Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Γκόρντον Χέιγουορντ επισκίασε την αγωνιστική δράση στην πρεμιέρα του NBA και εν πολλοίς αλλάζει τα δεδομένα στην «κόυρσα» του πρωταθλήματος, καθώς μειώνει αισθητά (αν δεν εκμηδενίζει) τις ελπίδες της Βοστώνης να «αποκαθηλώσει» το Κλίβελαντ από την κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας. Ο 27χρονος φόργουορντ, ο οποίος υπέγραψε το καλοκαίρι τετραετές συμβόλαιο με τους Σέλτικς αντί 128 εκατ. δολαρίων και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Καβς, έχασε την ισορροπία του μετά από μία εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον ΛεΜπρον Τζέιμς μόλις στο πέμπτο λεπτό του αγώνα και προσγειώθηκε πολύ άτσαλα στο παρκέ, καταπλακώνοντας με το σώμα του τον αριστερό του αστράγαλο. Η άρθρωση διαλύθηκε, ενώ ο Χέιγουορντ υπέστη και κάταγμα στην περόνη.

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για προγνώσεις, ο all-star φόργουορντ είναι απίθανο να ξαναπαίξει φέτος και έτσι κι αλλιώς αυτό δεν είναι το πρωτεύον, αφού τέτοιοι τραυματισμοί θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα ενός αθλητή. Πέρα από το προφανές σοκ που υπέστησαν συμπαίκτες και αντίπαλοι, η απώλεια του Χέιγουορντ αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολική Περιφέρεια, καθώς οι φετινοί Σέλτικς «χτίστηκαν» στη λογική ότι υπάρχει ένας φόργουορντ που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του, να λειτουργήσει ως δεύτερος πλέι-μέικερ, επιτρέποντας στον -επίσης νεοαποκτηθέντα- Κάιρι Ιρβινγκ να ασχοληθεί περισσότερο με το σκοράρισμα. Η Βοστώνη ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο να κοντράρει και να «εκθρονίσει» τους Καβαλίερς, όμως το πλήγμα που δέχθηκε από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είναι πολύ βαρύ.

Τραυματισμός υπήρξε και στο άλλο ματς της πρεμιέρας, ευτυχώς όμως όχι ιδιαίτερα σοβαρός. Ο Ντρέιμοντ Γκριν δεν συμμετείχε στα τελευταία λεπτά του αγώνα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με το Χιούστον λόγω προβλήματος στο αριστερό γόνατο. Ο κορυφαίος αμυντικός της περσινής σεζόν στο NBA αποχώρησε για τα αποδυτήρια, όμως η κατάστασή του δεν φαίνεται να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς μετά τον αγώνα πατούσε σχετικά καλά το πόδι του. Εν τη απουσία του, πάντως, οι πρωταθλητές έχασαν ένα ματς που ήλεγχαν απόλυτα ως τότε, επιτρέποντας στους Ρόκετς να πάρουν τη νίκη με 122-121, ενώ ο ίδιος ο Γκριν έχασε την ευκαιρία να καταγράψει το πρώτο triple-double της σεζόν, καθώς του έλειπε μόνο ένας πόντος (είχε 9, μαζί με 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ).