Οι φόβοι σχετικά με τον τραυματισμό του Κώστα Μανωλά επιβεβαιώθηκαν, αλλά όπως υποστηρίζουν οι Ιταλοί, μάλλον θα είναι στην διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε για τα play-offs του Μουντιάλ, αφού «η επιθυμία του να αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδας είναι μεγάλη».

Ο διεθνής στόπερ θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν θλάση πρώτου βαθμό στον αριστερό μηρό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, πολλά θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση των μυών του Ελληνα κεντρικού αμυντικού στην θεραπευτική αγωγή. Σημειώνουν όμως ότι ο Ντεφρέλ, για τον ίδιο τραυματισμό, δεν έχει παίξει από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Ρόμα, στην επίσημη ιστοσελίδα της, δεν ανέφερε το χρόνο αποκατάστασης αλλά σίγουρα θα χάσει τον αγώνα με την Τσέλσι για το Champions League, και με Τορίνο, Κροτόνε και Μπολόνια για το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, «η Ρόμα θα ήθελε να επιστρέψει στον αγώνα με την Φιορεντίνα στις 5 Νοεμβρίου, αλλά αντιλαμβανόμενη την επιθυμία του παίκτη, που θα κάνει τα πάντα για να είναι στη διάθεση της εθνικής του για τα play-offs του Μουντιάλ, δεν θέλει να επισπεύσει την επιστροφή του, παρακολουθώντας την κατάστασή του μέρα με τη μέρα. Ο Μανωλάς αντικαταστάθηκε (στη θέση του ο Φάτσιο) στο 58’ της συνάντησης με την Νάπολι το Σάββατο, όταν μετά από μία μονομαχία με τον Μέρτενς, στην περιοχή, έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έπεσε στον αγωνιστικό χώρο.
Αυτός ήταν ο 12ος μυϊκός τραυματισμός παίκτη της Ρόμα από την έναρξη της σεζόν. Είχαν προηγηθεί αυτοί των Πέρες, Νούρα, Μορένο, Σικ (σε 2 περιπτώσεις), Κάρσντορπ, Περότι, Ντεφρέλ, Ελ Σαράουι, Στρούτμαν και Πελεγκρίνι.