Η πολυσυζητημένη επιστροφή του Ντιέγκο Κόστα στην Ατλέτικο Μαδρίτης είναι γεγονός. Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν περίπου τρεις μήνες (!), ο ισπανικός σύλλογος έφτασε σε συμφωνία με την Τσέλσι και ο 29χρονος επιθετικός αναμένεται να μεταβεί στη Μαδρίτη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο ως το 2021 με τους «ροχιμπλάνκος». Αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, η συμφωνία φαίνεται να «έκλεισε» στα 55 εκατ. ευρώ συν άλλα δέκα ως μπόνους.

Φυσικά ο Βραζιλιάνος (αλλά διεθνής με την εθνική Ισπανίας) σέντερ φορ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ως τον Ιανουάριο, αφού η μεταγραφική περίοδος έχει λήξει και η Ατλέτικο δεν είχε δικαίωμα μεταγραφών, λόγω της τιμωρίας από τη FIFA.

Στο μεσοδιάστημα, ο Ντιέγκο Κόστα θα μπει σε ειδικό πρόγραμμα, αφού λόγω της ρήξης του με τον Αντόνιο Κόντε βρισκόταν εκτός ομάδας στην Τσέλσι, δεν έχει παίξει επίσημο αγώνα από τις αρχές Ιουνίου και δεν έχει κάνει ούτε καλοκαιρινή προετοιμασία, όμως έχει μπροστά του αρκετό χρόνο για να βρει το ρυθμό του και να είναι έτοιμος στις αρχές του νέου έτους.

Ο Ντιέγκο Κόστα μεταγράφηκε αρχικώς στην Ατλέτικο το 2007, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα και δύο χρόνια αργότερα παραχωρήθηκε στη Βαγιαδολίδ. Εκεί έκανε καλή σεζόν και το 2010 οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν χρήση της οψιόν επαναγοράς και τον επανέφεραν στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον εμπιστεύθηκε περισσότερο και το καλοκαίρι του 2013, μετά την πώληση του Ρανταμέλ Φαλκάο στη Μονακό, αποφάσισε να του δώσει φανέλα βασικού. Ο Βραζιλιάνος τον… αντάμειψε με μία καταπληκτική χρονιά, πέτυχε 27 γκολ στο πρωτάθλημα και οδήγησε την Ατλέτικο στην κατάκτηση του τίτλου και ως τον τελικό του Champions League (όπου αγωνίστηκε λίγα λεπτά, πριν αποχωρήσει τραυματίας).

Οι εμφανίσεις του «ανάγκασαν» την Τσέλσι να καταβάλλει τη ρήτρα των 40 εκατ. ευρώ και να τον πάρει στο Λονδίνο, όπου η καριέρα του έμοιαζε με… roller coaster: δύο καταπληκτικές σεζόν (η πρώτη και η τρίτη), που συνδυάστηκαν με ισάριθμα πρωταθλήματα, μία μέτρια χρονιά ενδιάμεσα, που χαρακτηρίστηκε από τραυματισμούς και τιμωρίες, και η οριστική ρήξη με τον Κόντε που τον έφερε στην έξοδο από το «Στάμφορντ Μπριτζ».