Συνεχίζεται την Τετάρτη το Κύπελλο Ελλάδος με το κυρίως πιάτο της πρώτης αγωνιστικής. Στις 16:00 έγιναν τα ματς Πλατανιάς – Απόλλων Σμύρνης (1-0) και Ατρόμητος – Κέρκυρα (1-0).

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 2 – 1

Με νίκη συνδύασε ο ΠΑΟΚ την πρεμιέρα του στο Κύπελλο νικώντας στο άδειο Καυτανζόγλειο τον Λεβαδειακό με 2-1.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε επιθετικά και 39΄ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Πέλκας αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, ο νεαρός μέσος άνοιξε το σκορ με ωραίο γυριστο σουτ μετά από σέντρα του Λημνιού.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με αλλαγή και γκολ στην επανάληψη. Ο Ζαραδούκας πήρε την θέση του Καραχάλιου αλλά η αλλαγή αυτή δεν ήταν το αίτιο της γρήγορης ισοφάρισης που έγινε με γκολ του Γιακουμάκη στο 46′ με ωραίο δυνατό σουτ.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την εδαφική υπέροχή και μετά την ισοφάριση, είχε ρυθμό, όχι όμως όπως στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά στο 70΄ σημείωσε το δεύτερο γκολ με ωραίο δυνατό σουτ του Σάκχοφ.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Παιραιά)

Κίτρινες κάρτες: Ζαμπράνο, Τσαμπούρης, Καλτσάς.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Μαλεζάς, Ζαμπράνο, Δεληγιανίδης, Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο (63′ Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ (71′ Ελ Καντουρί), Πέλκας (63′ Βιεϊρίνια), Λημνιός, Κουλούρης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Τσαμπούρης, Αντιλεχού, Φρανσίσκο, Μεντί, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (46′ Ζαραδούκας), Καθάριος (68′ Σίλβα), Γιακουμάκης, Μπελκαζουανί (77′ Βασιλείου).

Η ΑΕΚ νίκησε τη Λαμία στη Ριζούπολη με 2-0

Απέφυγε τις… κακοτοπιές η ΑΕΚ και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο κύπελλο (3ος όμιλος) με 2-0 επί της Λαμίας στη Ριζούπολη. Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και τα γκολ πέτυχαν οι Χριστοδουλόπουλος (49΄ πέναλτι) και Μάνταλος (80΄).

Κρύβουν παγίδες αυτοί οι αγώνες για τις ομάδες που έχουν πολλά να χάσουν και λίγα να κερδίσουν. Η ΑΕΚ ήταν μία από αυτές, αφού ρίσκαρε την κούραση των παικτών της και την διατάραξη της άριστης ψυχολογίας ενόψει του ντέρμπι. Ο Χιμένεθ διαχειρίστηκε το ματς με εννέα αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Κυριακής (εναντίον του ίδιου αντιπάλου), με καθαρό 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Λιβάγια, Μπακασέτα.

Η Λαμία απείλησε άμεσα στο 8΄ με οριζόντιο δοκάρι σε δυνατό σουτ του Φράγκου και στάθηκε καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία, δημιούργησε ευκαιρίες και άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε (από σπρώξιμο του Παπαργυρίου) και εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 49΄.

Στο 80΄ ο Μάνταλος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 παίρνοντας το «ριμπάουντ» από σουτ του Λιβάγια και απόκρουση του Πίτκα. Έτσι, η ΑΕΚ πήρε την τέταρτη διαδοχική νίκη της, βγάζοντας χωρίς απώλειες ένα «καυτό» δεκαήμερο πριν από το ντέρμπι με τους πρωταθλητές. Από τους παίκτες που πήραν ευκαιρίες, αυτός που την άρπαξε ήταν ο Ανταμ Τζανετόπουλος ο οποίος απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει αξιόλογο back up στο κέντρο της άμυνας.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή του Μακόλεϊ Κρισάντους, εναντίον της παλιάς του ομάδας. Μάλιστα και οι τρεις παίκτες που χρησιμοποίησε ως αλλαγή ο Τεννές, είναι πρώην «κιτρινόμαυροι»: ο «Μάκης», ο Ντ’Ακόλ και ο Βασιλαντωνόπουλος που είναι δανεικός από την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νιας)

Κίτρινες: Λιβάγια, Βινίσιους, Τζανετόπουλος – Αναστασόπουλος, Παπαργυρίου, Φράγκος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81΄ Γιαννούτσος), Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (69΄Αραούχο), Τσίστασον, Χριστοδουλόπουλος (61΄ Μάνταλος), Λιβάγια.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65΄ Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57΄ Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (63΄ Ντ’Ακόλ).

Ο Παναθηναϊκός νίκησε ξανά, 2-0 τη Λάρισα

Τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Μετά τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη Super League, οι «πράσινοι» κατέβαλλαν και την αντίσταση της ΑΕΛ, με 2-0, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου και μπήκαν με το… δεξί στη διοργάνωση.

Χωρίς να εντυπωσιάσει σε ένα ακόμη ματς το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε το προβάδισμα στο 18΄ με το γκολ του Τσάβες μετά από ατομική προσπάθεια και το δυνατό σουτ του Αργεντινού στη γωνία του Μπόζοβιτς.

Η ΑΕΛ, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, έδειξε σαφώς καλύτερο πρόσωπο και στάθηκε άτυχη στο δεύτερο μέρος με τα δύο δοκάρια που είχε, αρχικά στο 68΄ με το απευθείας φάουλ του Γουάλας (οριζόντιο) και λίγα λεπτά μετά (80΄) με τη σέντρα σουτ του Περόνε που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή δοκό του Διούδη.

Στο 89΄ οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μολίνς σταμάτησε στο δοκάρι του Μπόζοβιτς. Ο Μολίνς, πάντως, κατάφερε να σκοράρει στις καθυστερήσεις με σουτ μέσα από την περιοχή (2-0).

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Κίτρινες: Ινσούα – Κουρμπέλης, Λεοζίνιο, Φατιόν, Γιοβάνοβιτς, Κούσας, Κρητικός, Ρέντζας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Ινσούα, Μολέδο, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Ρέις (72΄ Χίλιεμαρκ), Σιλά, Μουνιέ (62΄ Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης, Λουτσιάνο (78΄ Μολίνς), Τσάβες.

ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Κούσας, Περόνε, Κρίζμαν (72΄ Ναζλίδης), Γουάλας, Ρέντζας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Άντονι, Δερμιτζάκης (60΄ Ναβάρο), Λεοζίνιο (62΄ Κρητικός).