Λάθη, έλλειψη δημιουργίας και αμυντικών αντανακλαστικών συνέθεσαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, που αποθεώθηκε κατά την είσοδο του στο ΟΑΚΑ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ηττήθηκαν για δεύτερη φορά στα φιλικά προετοιμασίας και ενώπιον του κοινού τους, αυτή τη φορά με 60-68 από τη ρωσική ομάδα, η οποία παρατάχθηκε και αυτή με πολλές απουσίες, αλλά είχε μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν από τον πάγκο οι Νίκος Παππάς, Νικ Καλάθης, Θανάσης Αντετοκούνμπο (σ.σ. ενσωματώνονται αύριο στις προπονήσεις) και ο τραυματίας Λούκας Λεκαβίτσιους.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς με 15 πόντους πόντους, ενώ ο 18χρονος γκαρντ, Γιώργος Καλαϊτζάκης, κέρδισε με την εμφάνιση του (9π.) το θερμό χειροκρότημα των 5.000 φίλων της ομάδας, που βρέθηκαν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Οι «πράσινοι» θα δώσουν την προσεχή Παρασκευή (22/9) νέο φιλικό στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Αναντολού Εφές, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για Μόσχα, εκεί όπου θα πάρουν μέρος στο «Gomelsky Cup».

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκούλ «πλήρωσαν» στο σημερινό φιλικό τα λάθη και την ανοργάνωτη άμυνα του δευτέρου δεκαλέπτου, στοιχεία τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ΤΣΣΚΑ και τα… μετέφρασε σε σερί 13-0, με το οποίο ξέφυγε με +19 (23-42) στο 18΄, χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξει ξανά πίσω…

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 29-45, 44-57, 60-68

Διαιτητές:
Σχινάς, Ανδρικόπουλος, Θεωνάς

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 4, Ρίβερς 15,Μποχωρίδης, 2, Ντένμον 8, Γκιστ 10, Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης 9, Γκάμπριελ 1, Όγκαστ 6, Λοτζέσκι 5, Παπαντωνίου, Μήτογλου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης): Γαβρίλοφ 4, Κατσίβελης 4, Βέστερμαν 12, Κορόμπκοφ 1, Κλάιμπερν 7, Χίγκινς 9, Αστράπκοβιτς 5, Χριάπα 7, Βοστρικόι, Χάινς 17, Χάντερ 2