Με προσγειωμένη αντίληψη και κρυφή αισιοδοξία για το κάτι παραπάνω αντιμετωπίζει ο τεχνικός της Ολιμπίκ Ντόνετσκ, Ρόμαν Σάνζαρ, το αυριανό παρθενικό παιχνίδι της ομάδας του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, που θα γίνει στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» του Κιέβου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Ουκρανός τεχνικός χαρακτήρισε μάλιστα τον αντίπαλό του «ομάδα-θρύλο», για τον οποίο έχει μια συγκεκριμένη εικόνα απ’ όσο τον μελέτησε.

Είπε αναλυτικά:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα θρύλος και εμείς θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο σε ένα δύσκολο και πολύπλοκο παιχνίδι για εμάς».

Τι έχετε μελετήσει για τον ΠΑΟΚ και τι ξεχωρίζετε;

«Το πολύ δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ είναι η επιθετική του γραμμή. Υπάρχει ο Πρίγιοβιτς, υπάρχει ο Κάμπος, αλλά και ο Μάτος τον οποίο γνωρίζουμε και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του αντιπάλου και για τα γκολ που έχει σημειώσει και για τις ασίστ».

Μπορεί η ομάδα σας να σταματήσει τον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα υψηλού επιπέδου με τεράστια εμπειρία, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι απρόβλεπτα και συμβαίνουν τα πάντα. Ποιος ξέρει λοιπόν τι μπορεί να συμβεί; Εμείς είμαστε αισιόδοξοι…».

Θα δίνατε ποσοστά πρόκρισης για τις δύο ομάδες;

«Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε προβλέψεις. Είμαστε στην αρχή της σεζόν και για τις δυο ομάδες. Δεν είμαστε και εμείς σε καλή κατάσταση, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει νέο προπονητή και επομένως δεν χρειάζεται να κάνουμε προβλέψεις».

Έχετε ξεκάθαρη στο μυαλό σας την ενδεκάδα για το αυριανό παιχνίδι;

«Ξέρετε ότι αυτό το καλοκαίρι έφυγαν πολύ δυνατοί παίκτες. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα νέα παιδιά και στα δυο πρώτα ματς του πρωταθλήματος, παρ’ όλα τα λάθη που έκαναν, προσπάθησαν για το καλύτερο και τους εμπιστεύομαι».

Υπήρξαν Ουκρανοί παίκτες που έπαιξαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τους έχετε συμβουλευτεί για τον ΠΑΟΚ;

«Όχι, δεν έχω μιλήσει με κανέναν από αυτούς που έπαιξαν στην Ελλάδα. Έχω δικές μου σκέψεις για τον ΠΑΟΚ, αλλά και πληροφορίες και σε αυτές στηρίζομαι αποκλειστικά».

Σας απασχολεί ότι παίζετε μακριά από τη φυσική σας έδρα, το Ντόνετσκ;

«Χωρίς καμιά αμφιβολία, αυτό είναι δυσάρεστο, αφού θέλαμε να παίζουμε μπροστά στους οπαδούς μας. Αλλά τα τελευταία τρία χρόνια αυτό συμβαίνει και φυσικά έχουμε συνηθίσει. Αλλά σίγουρα θα θέλαμε μεγαλύτερη υποστήριξη από τον κόσμο μας, όταν παίζουμε εδώ στο Κίεβο».

Στόχος σας είναι απλά να μην ηττηθεί η ομάδα και στους δυο αγώνες;

«Το σχέδιο αυτό δεν είναι το καλύτερο. Ο κύριος στόχος μας είναι να προχωρήσουμε. Αλλά θα είναι λάθος να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι απλά πρέπει να παίζεις για να μη χάσεις».

Είστε ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίζει η ομάδα σας στα πρώτα επίσημα παιχνίδια;

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα μας, αλλά μην ξεχνάτε ότι μπήκε πολύ νέος κόσμος στην ομάδα και δεν μπορείς να χτίσεις μια ομάδα τόσο γρήγορα. Αλλά ως γενική εικόνα είμαι ευχαριστημένος και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι παίξαμε δυο εκτός έδρας ματς και δεν χάσαμε. Αλλά σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν».

Θεωρείτε ότι η αδυναμία του ΠΑΟΚ είναι στην αμυντική του λειτουργία;

«Έχουμε μελετήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ και έχει έμπειρους αμυντικούς και δεν έχει νέα άτομα και σε αυτές τις θέσεις. Απλά τονίζω ότι το ατού του ΠΑΟΚ είναι η επιθετική του γραμμή και γι’ αυτό στάθηκα περισσότερα σε αυτό».