Στην Αθήνα βρίσκεται από την Πέμπτη το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Τζαμέλ ΜακΛίν. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο Αμερικανός σέντερ δήλωσε σχετικά με το νέο «σταθμό» στην καριέρα του: «Δεν ξέρω τι συνέβη με τον Μπιρτς, όμως με διάλεξε ο Ολυμπιακός και αυτά ήταν καλά νέα για μένα. Κάθε απόφαση είναι δύσκολη, αλλά αυτή είναι η καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσα να βρίσκομαι.

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό σύστημα, πολύ καλή ατμόσφαιρα, πολύ καλή ομάδα. Μίλησα τηλεφωνικά με τον προπονητή για τριάντα λεπτά και μιλήσαμε για τον ρόλο μου στην ομάδα. Είμαι έτοιμος να δουλέψω και να εμπιστευτώ το σύστημα του Ολυμπιακού».

Σε ερώτηση για το τι μπορούν να περιμένουν από αυτόν οι φίλαθλοι των Πειραιωτών, ο ΜακΛίν είπε: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ έξυπνος, φαινόταν και στα παιχνίδια της Euroleague αυτό.

Ξέρουν και καταλαβαίνουν τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και πάντα λέω ότι πρέπει να κάνω αυτό που μπορώ. Δεν μου αρέσει να θέτω προσδοκίες. Ο οργανισμός με εμπιστεύτηκε γι’ αυτό που μπορώ να κάνω και έτσι θέλω να βγω και να συνεχίσω να παίζω όπως και πριν».

Πλησιάζει ο Ρόμπερτς

Στο μεταξύ, στο πρόσωπο του Μπράιαν Ρόμπερτς έχει καταλήξει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για την ενίσχυση της περιφέρειας του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ αποτελεί τον «εκλεκτό» του τεχνικού των «ερυθρολεύκων» και οι Πειραιώτες έχουν… φουλάρει τις μηχανές για την επίτευξη της συμφωνίας με τον 31χρονο ΝΒΑερ, ο οποίος μεταξύ άλλων διαθέτει και ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς από το 2008 μέχρι το 2012 φόρεσε τις φανέλες Γκαλίλ Γκιλμπόα (Ισραήλ, 2008–09) και Μπάμπεργκ (Γερμανία, 2009–12), ενώ με τη γερμανική ομάδα πήρε γεύση και από Euroleague.

Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ο Ρόμπερτς είχε μέσους όρους στο ΝΒΑ με τους Σάρλοτ Χόρνετς 3.5 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ, ενώ από το 2012 βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχοντας θητεύσει σε Νιού Ορλίνς Χόρνετς/Πέλικανς (2012–14), Σάρλοτ Χόρνετς (2014-16) και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέζερς (2016).

Τέλος ο Γκριν παρά τις θετικές εμφανίσεις

Ο Έρικ Γκριν δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ενημέρωσαν σήμερα τον ατζέντη του πως δεν θα κάνουν χρήση της οψιόν ανανέωσης και πως είναι ελεύθερος να ψάξει για νέα ομάδα.

Ο Αμερικανός γκαρντ, αν και έκανε μερικές καλές εμφανίσεις, δεν είχε σταθερή απόδοση και, με δεδομένο πως αν παρέμενε στην ομάδα το συμβόλαιό του για φέτος θα έφτανε το 1 εκατομμύριο δολάρια, οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» στην απόφαση αυτή.

Ο Γκριν είχε στην Euroleague 9.9 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 0.9 ασίστ, ενώ στην Α1 μέτρησε 9.4 πόντους, 2.2 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ.