Τη δική τους… επανάσταση κάνουν οι 12 «μικρομεσαίες» ομάδες της Σούπερ Λιγκ, καθώς μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους, αποφάσισαν να πιέσουν τους τέσσερις μεγάλους (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) να επωμιστούν τη μείωση των εσόδων που πρότεινε η NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, μετέφερε τις θέσεις και τις αποφάσεις των «12» που ουσιαστικά πέταξαν το… μπαλάκι «μεγάλους» καλώντας τους να βάλουν «πλάτη» για να κλείσει η συμφωνία με τη συνδρομητική τηλεόραση.

Ωστόσο, το έκτακτο ΔΣ της διοργανώτριας διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Παρασκευή με βασικό θέμα την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του Ατρόμητου υποστήριξε ότι οι μεγάλοι θα πρέπει να δείξουν κατανόηση μειώνοντας τις δικές τους αποδοχές και ξεκαθάρισε ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν δέχονται και άλλη μείωση των εσόδων τους σε αυτή την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Πάντως, ο κ. Σπανός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ενώ όλα πλέον αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την προσεχή Παρασκευή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός:

«Είχαμε πολλές διαπραγματεύσεις με τη NOVA. Μετά από πολλές προτάσεις και από μακρύ διάλογο που είχαμε όλες οι ομάδες, καταλήξαμε να διακόψουμε στο σημερινό ΔΣ μέχρι την Παρασκευή. Έχουμε καταλήξει σε μια μορφή πρότασης που έχουμε υποβάλλει προς τις μεγάλες ομάδες, αλλά δεν ήταν δυνατόν να πάρουμε σήμερα απάντηση. Θεωρώ ότι είναι μια πρόταση εφικτή για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που μας ταλανίζει τόσο καιρό».

Για το περιεχόμενο της πρότασης: «Δεσμεύομαι να μην μπω σε λεπτομέρειες, αλλά στην ουσία έχουμε ζητήσει την κατανόηση των μεγάλων ομάδα που έχουν τη μεγάλη μερίδα των εσόδων, ώστε να βάλουν πλάτη και να μην πέφτουν όλα τα βάρη στους μικρούς».

Για το αν οι μεγάλοι τα βρήκαν με τη NOVA: «Κατ’ αρχάς δεν μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία. Τους είχαμε εξουσιοδοτήσει να μιλήσουν και να βρουν την τελική πρόταση. Ήρθε μια πρόταση από τη NOVA και την εξετάζουμε, ώστε να την υλοποιήσουμε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Για το αν έχουν δεχθεί τη μείωση εσόδων που προτείνει η NOVA: «Όχι, δεν έχουμε δεχθεί τίποτα ακόμα. Δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες. Η γενική ιδέα αυτού που ζητούν οι 12 είναι τη μείωση των εσόδων που ζητά ο τηλεοπτικός πάροχος, να την επωμιστούν οι μεγάλοι. Μιλάμε ότι αυτό θα ισχύσει για ένα χρόνο».

Για τη μείωση των ομάδων και τα play-off: «Αυτά θα συζητηθούν την Παρασκευή».

Για το αν οι «12» είναι υπέρ της μείωσης των ομάδων: «Όχι, είναι κατά».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί η πρεμιέρα: «Όχι, όχι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση».

Για το αν η NOVA έχει ως όρο τη μείωση των ομάδων:
«Όχι, δεν μας μεταφέρθηκε κάτι τέτοιο. Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων το έθεσαν βέβαια, χωρίς όμως ως θέση της NOVA. Υπήρχαν διαφορετικές απόψεις και θα συζητηθούν την Παρασκευή».

Για την περίπτωση να μην δεχθούν οι μεγάλοι:
«Δεν μπορώ να σας πω από τώρα τι θα γίνει. Ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Δεν κάναμε κάποια πρόταση που να χαρακτηρίζεται ως υπερβολή. Αν οι μεγάλοι μας θέλουν και θέλουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τότε μπορούν να τη δεχθούν».

Για την αναδιάρθρωση και γιατί δεν προχώρησε: «Γιατί πήγαινε πακέτο με την αναδιανομή. Εκεί πρέπει να συμφωνούν και οι 16, αλλά υπήρχαν αντιδράσεις. Είναι σίγουρο ότι δεν προχωρά η αναδιανομή των εσόδων».

* Πέραν του τηλεοπτικού ζητήματος, από την πλευρά της Λίγκας έγινε γνωστό πως την επόμενη Τετάρτη (26/7) θα γίνει παρουσίαση από στελέχη της FIFA στα γραφεία για το σύστημα Video Assistance Referre. Θα αφορά στην εφαρμογή και στην υλοποίηση του. Θα είναι μία τεχνική ενημέρωση προς τα στελέχη των ΠΑΕ.