Οι περιπέτειες του Κριστιάνο Ρονάλντο με την ισπανική δικαιοσύνη –κατηγορείται για φοροδιαφυγή –αναστάτωσαν όχι μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ολα όσα διέρρευσαν σχετικά με τις προθέσεις του πορτογάλου άσου, εξελίχθηκαν σε σενάρια, με τους υποψήφιους συλλόγους να είναι έτοιμοι να στρώσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα πόδια του.
Αυτή τη φορά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν λυπημένος, αλλά θυμωμένος. Θεωρούσε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ότι δεν τον σέβονται στην Ισπανία και αυτό τον υποχρέωνε να εγκαταλείψει τη χώρα. Επίσημα βέβαια δεν το ζήτησε αυτό από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, ωστόσο ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε λόγους να είναι ανήσυχος.

Ποιες ομάδες ενδιαφέρονται
Ποιες ομάδες θα μπορούσαν να καταθέσουν πρόταση για να τον αποκτήσουν; Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας διέψευσε σχεδόν αμέσως τη φημολογία που αφορούσε ενδιαφέρον για τον 32χρονο Πορτογάλο. Αλλά και ο αγγλικός Τύπος ανέφερε πως ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν ήταν «ζεστός» σε μια τέτοια κίνηση. Πρώτα απ’ όλα, θεωρούσε ότι η δαπάνη για την απόκτηση του 32χρονου Ρονάλντο θα ήταν τεράστια και φυσικά, και οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες από τη συνύπαρξή τους στους μερένγκες.
Την περασμένη Τετάρτη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε το μοναδικό γκολ της Πορτογαλίας στη νίκη επί της Ρωσίας για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Την ίδια στιγμή, το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE μετέδωσε πως ο Πορτογάλος θα καταβάλει το ποσόν των 14,7 εκατ. ευρώ ως ένδειξη καλής θέλησης, αλλά θα συνεχίσει την προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του.
Το «σίριαλ Ρονάλντο» ενδέχεται να έχει και άλλα επεισόδια, ωστόσο ο ισπανικός Τύπος υποστηρίζει πως δύσκολα θα μπορούσε να τον παραχωρήσει η Ρεάλ.
Ωστόσο, μεγάλη… τηλεθέαση αναμένεται να έχει και το «σίριαλ Μάρκο Βεράτι». Ο ιταλός μέσος, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, έχει συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα για τετραετές συμβόλαιο έναντι 8 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά το πρόβλημα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει.
Αλλο θέμα: Κιλιάν Εμπαπέ. Ο 18χρονος επιθετικός της Μονακό που έκλεψε την παράσταση την περίοδο που ολοκληρώθηκε (26 γκολ σε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις) αποτελεί στόχο όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Ο Εμπαπέ πάντως δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει το Πριγκιπάτο, αλλά και η Μονακό δεν δείχνει προς το παρόν διάθεση να συζητήσει την παραχώρησή του.
Αντίθετα, έτοιμος να μετακομίσει από τη Βεστφαλία και την Ντόρτμουντ είναι ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο επιθετικός από την Γκαμπόν έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση της γερμανικής ομάδας ότι θέλει μεταγραφή και φυσικά στο κόλπο της απόκτησής του είναι όλες οι… γνωστές ομάδες της Ευρώπης. Τα σενάρια αναφέρουν πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν, ενδιαφέρον από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και ματιές από τη Λίβερπουλ, λόγω Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στη Ντόρτμουντ. Επιθετικό θέλει και η Τσέλσι καθώς ο Αντόνιο Κόντε δεν υπολογίζει για τη νέα περίοδο τον Ντιέγκο Κόστα.

Η άνοδος του νεαρού πορτιέρο
Ενα ακόμα σίριαλ εξελίσσεται και στο Σαν Σίρο με τον 18χρονο τερματοφύλακα της Μίλαν Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος δεν θέλησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ολα δείχνουν πως ο νεαρός και ιδιαίτερα ταλαντούχος πορτιέρο θέλει να φύγει από το Μιλάνο, ωστόσο οι ροσονέρι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τον αφήσουν. Ξεκαθάρισαν μάλιστα πως για να τον παραχωρήσουν δεν φτάνουν 25-30 εκατ. ευρώ. «Αν κάποια ομάδα τον θέλει, θα πρέπει να πληρώσει» είπαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπάρχουν και οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι, με κορυφαίο όνομα τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο σουηδός επιθετικός υπέστη ρήξη χιαστών στον προημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ με την Αντερλεχτ, έχασε το υπόλοιπο της χρονιάς και έτσι η Γιουνάιτεντ δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Τα σενάρια φέρνουν τον Ιμπραΐμοβιτς να περνά τον Ατλαντικό και να αγωνίζεται σε ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Χορός εκατομμυρίων στην Ευρώπη

Η μεταγραφική αγορά στην Ευρώπη έχει ανοίξει έστω και ανεπίσημα και ήδη τα εκατομμύρια έχουν αρχίσει να… χορεύουν. Για να αρχίσουμε με την Πρέμιερ Λιγκ, όπου το χρήμα ρέει άφθονο, η πιο ακριβή μεταγραφή έως τώρα έχει γίνει από τη Μάντσεστερ Σίτι που έδωσε 50 εκατ. ευρώ στη Μονακό για τον 22χρονο πορτογάλο μέσο Μπερνάντο Σίλβα. Η Μπενφίκα έβαλε και πάλι πολλά εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της καθώς παραχώρησε τον σουηδό αμυντικό Βίκτορ Λίντελεφ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2012 είχε δώσει στη Βέστερας 3 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στη Λισαβόνα, τώρα πηρε 35 εκατ. για να τον στείλει στο Ολντ Τράφορντ. Οι Αετοί πήραν πολλά εκατομμυρια και από την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Σίτι, καθώς παραχώρησαν τον 23χρονο τερματοφύλακα Εντερσον Μοράες. Το κόστος έφθασε τα 40 εκατ. και είναι η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία, μετά του Μπουφόν. Η Λίβερπουλ έδωσε 42 εκατ. στη Ρόμα για την απόκτηση του 24χρονου αιγύπτιου μέσου Μοχάμεντ Σαλάχ. Ανάλογο ποσό δαπάντησε και η Μπάγερν για να φέρει στη Βαυαρία τον 22χρονο μέσο Κορεντέν Τολισό. Η γερμανική ομάδα έδωσε στη Λυών 41,5 εκατ. ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ