Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/6) πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Super League, όπου μεταξύ άλλων λήφθηκε η απόφαση του… εκ νέου υποβιβασμού του Ηρακλή, της έγκρισης της κεντρικής χορηγίας του πρωταθλήματος από εταιρίες της ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, ενώ οριστικοποιήθηκε και η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος στις 13/7 στα γραφείου του συναιτερισμού.

Αξίζει να αναφερθεί πως σχετικά με την χορηγία, αποφασίστηκε με ψήφους 13-2 υπέρ, όπου μειοψήφησαν οι δύο «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός!

Αναφορικά με την πρόταση που κατατέθηκε και έγινε αποδεκτή από τα μέλη του συνεταιρισμού, αποφασίστηκε να δοθεί 1.000.000 ευρώ για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αν και η χορηγία δεν υλοποιήθηκε, ενώ η συμφωνία είναι και για τα επόμενα δύο χρόνια (2017-18 και 2018-19), με 2.500.000 ευρώ για καθένα απ’ αυτά.

Εξάλλου, στις 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Super League για την σεζόν 2017/18. Όπως αποφάσισε το Δ.Σ., η κλήρωση φέτος θα διεξαχθεί στα γραφεία της Λίγκα.

Στην κληρωτίδα θα μπει ο Λεβαδειακός αντί του Ηρακλή, εκτός και αν το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαιώσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση σχετικά με την επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ, ζητώντας να αφαιρεθούν οι βαθμοί τόσο από τους ίδιους (!), όσο και από τον ΠΑΟΚ από την επόμενη αγωνιστική χρονιά και όχι από τη φετινή του μίνι πρωταθλήματος!

Προφανώς αυτό είχε ως σκοπό να ξεκινήσει ο Δικέφαλος στο νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο μόνο τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ηρακλής!

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία:

α/ Η βαθμολογία κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 2016 – 17.

β/ Η βαθμολογία Αγώνων Κατάταξης Play Off Super League 2016 – 17.

2/ Επικυρώθηκαν ομόφωνα οι βαθμολογίες Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League 2016 – 17.

3/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη συμβάσεων Κεντρικής Χορηγίας με τις εταιρίες Σουρωτή ΑΕ και Μακεδονία Παλλάς ΑΕ.