Η FIFA έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Γιουβέντους για τη μετακίνηση του Πωλ Πογκμπά αφού, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ερευνηθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για οποιαδήποτε παραβίαση.

Η FIFA είχε ζητήσει από τη Γιουνάιτεντ να ενημερωθεί για το παγκόσμιο ρεκόρ της μετακίνησης του Πωλ Πογκμπά αξίας 89 εκατομμυρίων λιρών (101,08 εκτ ευρώ) από τη Γιουβέντους, μετά από τις λεπτομέρειες που έδωσαν τα Football Leaks .

Οι περίφημες «διαρροές στο ποδόσφαιρο: Η βρώμικη επιχείρηση του ποδοσφαίρου», αναφέρουν ότι ο μάνατζερ του Πογκμπά, Μίνο Ραιόλα, εισέπραξε πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ από τη συμφωνία, από τα οποία, τα 27 εκατομμύρια ευρώ πληρώθηκαν από τη Γιουβέντους.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Γιουβέντους. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω, καθώς οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της FIFA στο ESPN. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.»

Η Γιουβέντους θα μπορούσε να διερευνηθεί για παραβίαση κανόνων «ιδιοκτησίας τρίτων», αφού ο Ραιόλα είπε πέρυσι σε συνέντευξή του, ότι ο σύλλογος δεν ήταν ο μόνος ιδιοκτήτης των δικαιωμάτων του παίκτη, όπως σημειώνει η εφημερίδα Guardian.