Είθισται να πιστεύουν οι υποστηρικτές της ότι «ΑΕΚ σημαίνει επίθεση». Και η αλήθεια είναι ότι μετά από χρόνια, οι Κιτρινόμαυροι απήλαυσαν και πάλι έναν ξεχωριστό ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στη γραμμή κρούσης της ομάδας. Είχαν να νιώσουν έτσι από τότε που τη φανέλα με το Νο 11 φορούσε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Η Ενωση δίνει τη μάχη της για να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Σέρχιο Αραούχο και συνάμα ρίχνει τη ζαριά της για να φέρει πίσω τον Νάτσο Σκόκο. Ονειρα για ένα επιθετικό δίδυμο ικανό να σπάσει ακόμα και το ρεκόρ των 25.000+ στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας. Κατά πόσο όμως πρόκειται για περιπτώσεις εφικτές; «Το Βήμα» δίνει τις απαντήσεις.
Το μεγάλο «θέλω»
Αναγνωρίστηκε ως ποδοσφαιριστής ο οποίος με την παρουσία του συνέβαλε τα μέγιστα στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας κατά το τελευταίο πεντάμηνο της σεζόν. Δίπλα του έδειχναν όλοι καλύτεροι, ενώ η προσαρμοστικότητά του στα καινούργια για εκείνον δεδομένα ήταν καταπληκτική και τάχιστη. Το καλό της ιστορίας είναι ότι στην προσπάθεια να τον διατηρήσει στο δυναμικό της για επιπλέον μία σεζόν, η ΑΕΚ έχει σύμμαχο τον ίδιο τον αργεντινό επιθετικό.
Ο Σέρχιο Αραούχο έχει κατασταλάξει στο τι θέλει και μάλιστα το έχει ήδη μεταφέρει στους αρμοδίους της ισπανικής Λας Πάλμας, ομάδας στην οποία ανήκει. Επιθυμεί την επιστροφή του στην Ελλάδα, κάτι που έχει ήδη καταστήσει σαφές και με διαδοχικές δηλώσεις του πριν επιστρέψει στα Κανάρια Νησιά, με αποκορύφωμα το «να με υπολογίζει ο Χιμένεθ και για τη νέα περίοδο» το οποίο εκστόμισε στο «Ελ. Βενιζέλος» την ημέρα της αποχώρησής του. Μέσω του ατζέντη του έχει ήδη μεταφέρει το μήνυμα στη διοίκηση της ισπανικής ομάδας, ζητώντας να του δοθεί αυτή η ευκαιρία αυτοπροσδιορισμού της καριέρας του σε ένα περιβάλλον που είναι ξεκάθαρο ότι τον βοηθά να είναι αυτός που πρέπει και μπορεί. Στην Ενωση βρήκε αγάπη, εμπιστοσύνη και σεβασμό, στοιχεία που είχε απόλυτη ανάγκη σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο για την καριέρα του.
Από την πλευρά της η ΑΕΚ προσπαθεί να πάρει μια απάντηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Και στην προσπάθειά της δεν έχει ως συμπαίκτη μόνο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, την οικογένειά του (ο θετός πατέρας και εν μέρει ατζέντης του δουλεύει επίσης προς αυτή την κατεύθυνση), αλλά και την κατάσταση εντός της ισπανικής ομάδας καθώς διαφαίνεται ότι χώρος για τον Αραούχο προκειμένου να γίνει βασικός και να πάρει τα παιχνίδια που η Ενωση είναι βέβαιο ότι θα του δώσει, δεν προκύπτει.
Ωστόσο η Λας Πάλμας δεν βιάζεται, ενώ η ΑΕΚ αντιθέτως δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Επίσης τα διαπραγματευτικά αυτού των Κιτρινόμαυρων είναι περιορισμένα καθώς δεν θέλουν να μπουν σε διαδικασία αγοράς του ποδοσφαιριστή από τη στιγμή που οι Ισπανοί τον κοστολογούν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Η Ενωση προσπαθεί να επιτύχει τον δανεισμό του για επιπλέον μία σεζόν, όμως η Λας Πάλμας ψάχνει να τον πουλήσει και έχει μπροστά της ολόκληρο καλοκαίρι για να περιμένει. Μοιραία η κατάσταση για την ΑΕΚ είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το νέο σίριαλ
Από το 2011, όταν και αποχώρησε από την ΑΕΚ, το σίριαλ της επιστροφής του παραμένει μόνιμα ανοιχτό. Ωστόσο εξάρσεις είχε λάβει κατά τις πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους, καθώς σε καθεμία εξ αυτών (θερινές και χειμερινές) τα τελευταία δύο χρόνια ο αργεντινός επιθετικός παρουσιάζεται ως βασικός στόχος της Ενωσης. Συνήθως όμως δίχως να προκύπτει πραγματική διάθεση εκατέρωθεν, πέραν των φιλολογικών αναζητήσεων. Ωστόσο αυτή τη φορά το θέμα είναι πιο αληθές και σοβαρό από κάθε άλλη, προσεγγίζοντάς το βέβαια σε μία πολύ συγκεκριμένη βάση: για να επιστρέψει ο Νάτσο Σκόκο στην Ενωση, θα πρέπει να μείνει ελεύθερος.
Για τον ποδοσφαιριστή δεν είναι εύκολη η απόφαση να αποχωρήσει από τους Νιούελς Ολντ Μπόις. Θα είναι σαν να αφήνει το σπίτι του. Υπήρξαν φορές άλλωστε, τόσο πέρυσι το καλοκαίρι όσο και πρόπερσι, που κάτι τέτοιο πέρασε από το μυαλό του. Αλλά τελικά δεν το αποφάσισε. Εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη. Ο Σκόκο δεν αντέχει άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Νιούελς. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την τραγική οικονομική κατάσταση και τις μεγάλες οφειλές. Αφορά κυρίως το «τοξικό» περιβάλλον που πλέον υπάρχει εντός και πέριξ της ομάδας.
Η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη και έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή. Εκείνο όμως που θέλει να αποφύγει είναι να δώσει χρήματα στη Νιούελς. Ή έστω, το ποσό να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, ελάχιστο. Και σ’ αυτό το κομμάτι επικεντρώνεται η προσπάθεια από τη στιγμή που υπάρχει το δεδομένο της επιθυμίας του Σκόκο να φύγει, όπως και αυτό των τεράστιων οφειλών προς τον Αργεντινό και του συμβολαίου που η Νιούελς δεν μπορεί πλέον να σηκώσει. Πάνω σε αυτούς τους άξονες θα επιχειρήσει να «πατήσει» η ΑΕΚ αφού τα βρει με τον Σκόκο ώστε να κλείσει την μεταγραφή.
Από εκεί και πέρα, θα παίξει ρόλο αν στα 32 του ο διεθνής αργεντινός επιθετικός θα πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ παρακολουθεί στενά την υπόθεση, έχει ανοιχτή επαφή με τον ατζέντη του και έχει ήδη μεταφέρει προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή την επιθυμία της να υπάρξει γόνιμη συζήτηση εφόσον ο Σκόκο βάλει το μυαλό του να δουλέψει στη διαδικασία της επιστροφής. Διότι η απόφαση του ξενιτεμού για παίκτες με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, όπως εν προκειμένω ο Αργεντινός, είναι πάντα δύσκολη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ