Η Ρόμα, που εξασφάλισε την δεύτερη θέση στην Serie A και Η Μπεσίκτας, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Τουρκία, έκλεισαν χθες τις τελευταίες εκκρεμότητες για τα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League, μιας και είναι πλέον γνωστές και οι 22 ομάδες που έχουν αυτό το δικαίωμα.

Εξακολουθεί φυσικά η αναμονή τη απόφασης από την UEFA για την Λειψία, δεύτερη στην Bundesliga, πίσω από την Μπάγερν. Η UEFA θα πρέπει να αποφασίσει εάν συμπίπτει το καθεστώς ιδιοκτησία της με την Σάλτσμπουργκ (πρωταθλήτρια για τέταρτη συνεχόμενη φορά), λόγω της Red Bull. Το κενό που υπάρχει και αφήνει αισιοδοξία στις δύο ομάδες, είναι ότι η Red Bull, στη θεωρία, δεν ελέγχει και τις δύο. Η αυστριακή εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια της Λειψίας, αλλά στην Σάλτσμπουργκ είναι μόνο ο βασικός χορηγός.

Οι Ομάδες που έχουν εξασφαλίσει θέση για την φάση των ομίλων του Champions 2017-2018

Νικήτρια Europa League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΙΣΠΑΝΙΑ:Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα Αθλέτικο Μαδρίτης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Μπάγερν, Λειψία*, Ντόρτμουντ

ΑΓΓΛΙΑ:Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ

ΙΤΑΛΙΑ:Γιουβέντους, Ρόμα

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:Μπενφίκα, Πόρτο

ΓΑΛΛΙΑ:Μονακό, Παρί Σ.Ζ

ΡΩΣΙΑ:Σπαρτάk Μόσχας

ΟΥΚΡΑΝΙΑ:Σαχτάρ

Άντερλεχτ:Βέλγιο

ΟΛΛΑΝΔΙΑ:Φέγενορντ

ΤΟΥΡΚΙΑ:Μπεσίκτας

ΕΛΒΕΤΙΑ:Βασιλεία

Στα play off

Ομάδες που θα αγωνιστούν στα play-off: Σεβίλλη, Χοφενχάιμ (Γερμανία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Νάπολη (Ιταλία) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία).

Ομάδες που προκρίθηκαν για την τρίτη προκριματική φάση σαν πρωταθλητές: Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Ολυμπιακός (Ελλάδα) και Βιτρολούλ (Ρουμανία).

Ομάδες που προκρίθηκαν στην τρίτη προκριματική φάση μέσω πρωταθλήματος: Νις (Γαλλία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Μπριζ (Βέλγιο), Άγιαξ (Ολλανδία), Μπασακσεχίρ (Τουρκία), Γιουνγκ Μπόις ( Ελβετία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και ο νικητής των πλέι-οφ της ελληνικής Super League.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με την πρώτη προκριματική φάση στις 27 Ιουνίου, με 10 πρωταθλήτριες των χωρών που βρίσκονται στην βαθμολογία της UEFA από την 46η έως την 55η θέση. Η τρίτη προκριματική φάση θα γίνει στις 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου, τα play-off θα γίνουν 15/16 και 22/23 Αυγούστου, ενώ η φάση των ομίλων θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.