Το γκολ του Ααρον Ράμσεϊ χάρισε στην Αρσεναλ το 13ο Κύπελλο στην ιστορία της. Παράλληλα, ο Αρσεν Βενγκέρ έγινε ο προπονητής με τα περισσότερα τρόπαια στο αγγλικό Κύπελλο καθώς έφτασε τα επτά!

Η Αρσεναλ νίκησε στον τελικό την πρωταθλήτρια Τσέλσι με 2-1. Ο Ράμσεϊ ήταν ο παίκτης που έδωσε το τρόπαιο στην Αρσεναλ και στον τελικό του 2014, κόντρα στη Χαλ, όταν σκόραρε στην παράταση για το τελικό 3-2.

Στο Γουέμπλεϊ λοιπόν, ο Αλέξις Σάντσες άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό και η Αρσεναλ είχε ευκαιρίες να «καθαρίσει» τον τελικό από το α’ μέρος, μεταξύ αυτών δοκάρι με τον Γουέλμπεκ (19′).

Στο β’ μέρος, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν καλύτερη, έχασε ευκαιρίες για γκολ, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες στο 68′ καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μόουζες. Παρ’ όλα αυτά, η Τσέλσι ισοφάρισε στο 76′ με τον Ντιέγκο Κόστα, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ράμσεϊ σκόραρε για να δώσει το τρόπαιο στην Αρσεναλ.

Στο 87′ ο Οσπίνα «νίκησε» τον Ντιέγκο Κόστα, ενώ στο επόμενο λεπτό η Αρσεναλ είχε και πάλι δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Οζίλ.