Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ εκδίκασε την υπόθεση των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, κι έφεραν ενώπιόν της ως απολογούμενες τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Απόφαση δεν εκδόθηκε, κάτι που αναμένεται από την Παρασκευή, αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτό σήμερα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Στο δια ταύτα: οι «Δκέφαλοι» καταδίκασαν μεν τα επεισόδια, ισχυρίστηκαν δε ότι δεν φέρουν αντικειμενική ευθύνη ως προς τον χρόνο τέλεσης των επεισοδίων, επειδή -όπως υποστήριξαν- αυτά έλαβαν χώρα πριν φτάσουν στο γήπεδο οι αποστολές των ομάδων τους.

Επίσης, δήλωσαν πως δεν φέρουν ευθύνη ούτε για το χώρο τέλεσης των επεισοδίων, επειδή αυτά δεν έγιναν στις θύρες στις οποίες είχαν πάρει εισιτήρια αλλά στην αερογέφυρα και στη θύρα των επισήμων, στην οποία η διανομή έγινε από την Ομοσπονδία και κατηγόρησαν ΕΠΟ και Ελληνική Αστυνομία ως υπεύθυνες, καταλογίζοντας αβλεψία.

Πρόσθετη παρέμβαση, κυρίως εναντίον του ΠΑΟΚ, έκανε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως έχουσα έννομο (βαθμολογικό) συμφέρον. Οι «πράσινοι» υπογράμμισαν ότι ενώ τα επεισόδια έγιναν από οπαδούς των συλλόγων, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προσπαθούν να αποτινάξουν τις ευθύνες τους.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Κάρμης, το «τριφύλλι» έχει δεχθεί βαριές τιμωρίες για μικρότερης έκτασης επεισόδια. Ταυτόχρονα, ο δικηγόρος ζήτησε να μη ληφθεί υπόψη η δεύτερη έκθεση του παρατηρητή αγώνα, και επειδή δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς αλλά και διότι αλλάζει ουσιωδώς αυτά που αναφέρει στην πρώτη έκθεσή του.