Το ντέρμπι στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στη βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της ΑΕΚ (ΠΑΟ – ΑΕΚ 1-0) χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Λέτο και ουσιαστικά… χάρισε μεγάλο αβαντάζ στον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Και αυτό γιατί στο άλλο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής, ο «Δικέφαλος» κατάφερε έστω και δύσκολα να νικήσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-1) και δύο στροφές πριν το τέλος έχει ξεκάθαρη θέση οδηγού.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1 – 0

Βαθιά «ανάσα» πήρε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για την 4η αγωνιστική των play off. Το μοναδικό γκολ πέτυχε με πέναλτι ο Λέτο στο 62ο λεπτό και οι «πράσινοι» πήραν τους πρώτους τρεις βαθμούς στο «μίνι» πρωτάθλημα.

Καλύτερη σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άξιζε τη νίκη. Υπό το βλέμα του Τζιμπρίλ Σισέ ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και αποθεώθηκε από τους λιγοστούς (3.500) φίλους των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός επέβαλε το δικό του ρυθμό μπλοκάροντας ολοκληρωτικά την ανάπτυξη της ΑΕΚ από τα πλάγια.

α μπορούσε να προηγηθεί ακριβώς με τη συμπλήρωση του ημιώρου, όταν από κόρνερ του Χουλτ ο Μολέντο άφησε με κεφαλιά «άγαλμα» τον Ανέστη, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, η ΑΕΚ έχασε κλασική ευκαιρία, δημιουργώντας μια αντεπίθεση για… σεμινάρια.

Ξεκίνησε από από «μαγική» κεφαλιά-πάσα του Τσιγκρίνσκι, καταπληκτικό «πάρσιμο» της μπάλας από τον Μάνταλο και υπέροχη ντρίπλα με αλλαγή κατεύθυνσης του Χριστοδουλόπουλου στον Χουλτ. Ομως στην κρίσιμη στιγμή, εντελώς μόνος απέναντι στον Οδυσσέα Βλάχοδήμο, πλάσαρε στο κέντρο της εστίας και ο 23χρονος γκολκίπερ απέκρουσε.

Η Ενωση αδυνατούσε να αντιδράσει. Με μόνιμο… ανασταλτικό παράγοντα τον Αϊντάρεβιτς ο οποίος καθυστερούσε χαρακτηριστικά την ανάπτυξη, τα περίμενε όλα από τον Μάνταλο. Ο αρχηγός της ήταν σε καλή μέρα, αλλά αυτό δεν αρκούσε.

Από την άλλη πλευρά, ο νεαρός Χατζηγιοβάνης ήταν εξαιρετικός, οι Κουρμπέλης, Ζέκα κέρδισαν το χώρο του κέντρου, ενώ ο Κουτρουμπής «εξαφάνισε» τον Αραούχο. Το μόνο που έλειπε για τον Παναθηναϊκό ήταν το γκολ κι αυτό ήλθε με το πέναλτι του Σέμπα Λέτο στο 62΄. Στην παράβαση (χέρι) υπέστη ο Γκάλο που προσπάθησε να ανακόψει τον Χατζηγιοβάνη.

Ετσι, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλεόν «αγκαλιά» με την πρώτη θέση που οδηγεί στους προκριματικούς του Champions League, ενώ οι δύο μεγάλοι της Αθήνας μαζί με τον Πανιώνιο θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν την τελευταία θέση. Ολα αυτά βέβαια υπό τη αίρεση των δικαστικών εκκρεμοτήτων που θα διευθετηθούν τις προσεχείς ημέρες.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Μολέντο, Χουλτ, Μολίνς – Γαλανόπουλος, Βράνιες, Ντίντακ

Κόκκινη: Βράνιες (90+5΄ – δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (79΄ Ρέις), Χατζηγιοβάνης, Κλωναρίδης (65΄ Παν. Βλαχοδήμος), Λέτο (71΄ Μολίνς).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (75΄ Μπακασέτας), Αϊντάρεβιτς (64΄ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (71΄ Πατίτο), Μάνταλος, Αραούχο.

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0 – 1

Ο ΠΑΟΚ πέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου (1-0) και στον «τελικό» της Κυριακής με την ΑΕΚ θα παίξει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στα play off. Το αυτογκόλ του Ρισβάνη στο 14΄ χάρισε στους Θεσσαλονικείς τη νίκη στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Παρά τις απουσίες των δύο ομάδων παίχτηκε ανοιχτό ποδόσφαιρο, με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να κερδίζει τη μάχη της μεσαίας γραμμής και με την «τριπλέτα», Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ενρίκε να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους «κυανέρυθρους». Η απουσία του Σιώπη από το κέντρο του Πανιωνίου ήταν εμφανέστατη, όπως και του τιμωρημένου, Μασούντ, στο κομμάτι της δημιουργίας.

Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο 14΄ με «σύμμαχο» την τύχη πήρε το προβάδισμα. Στην προσπάθεια του Πρίγιοβιτς να γυρίσει τη μπάλα προς την «καρδιά» της περιοχής των γηπεδούχων παρενεβλήθη ο Ρισβάνης της άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαντή. Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου κράτησε «όρθια» την ομάδα του στο 26΄ όταν απόκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Τσίμιροτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γλύκος είπε «όχι» στον Μπεν στο τετ-α-τετ που είχαν.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός του ματς. Τα πολλά λάθη κι από τις δύο ομάδες δεν επέτρεψαν στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, γεγονός που «βόλεψε» περισσότερο τους φιλοξενούμενους. Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» στο δεύτερο μέρος να μην είχαν το ίδιο πρόσωπο, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά, παρ΄ όλα αυτά στο 74΄ στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στην επανάληψη θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το ματς. Ο Μπαντής, όμως, με νέα σπουδαία επέμβαση δεν επέτρεψε στον Πέλκα να πανηγυρίσει. Στο 85΄ η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπίσεσβαρ πέρασε λίγο άουτ.

Οι αλλαγές που έκανε ο Μιλόγεβιτς (η δεύτερη αναγκαστική) δεν έφεραν αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει σχετικά εύκολα το «τρίποντο» και τον Πανιώνιο να γνωρίζει τη δεύτερη σερί ήττα από τους Θεσσαλονικείς (προηγήθηκε το 1-0 της Τούμπας την περασμένη Κυριακή).

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Γκιοατά, Οικονόμου, Ταπόκο – Πούγγουρας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Γκιοατά, Οικονόμου, Ρισβάνης (58΄ Σταυρόπουλος), Τασουλής, Σαββίδης (80΄ Βουκελάτος), Κόρμπος, Ταπόκο, Καθάριος, Μασούρας (55΄ Μαχμούτοβιτς), Μπεν.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Πούγγουρας (46΄ Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (67΄ Κάμπος), Ενρίκε (86΄ Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 4ης ημέρας των play offs της Super League έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4 αγ.)
ΠΑΟΚ 8 -3αγ.
ΑΕΚ 6
Παναθηναϊκός 5 -3αγ.
Πανιώνιος 4

*Εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ που διακόπηκε.

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 28/05/2017 18:15 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
Κυριακή 28/05/2017 20:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ