Δίωξη κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τις καταγγελίες που έγιναν από πέντε ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, που δήλωσαν ότι ξυλοκοπήθηκαν, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, κρίνοντας πως υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να ανοίξει την υπόθεση. Η δίωξη έγινε μεταξύ άλλων και με βάση το άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα περί βίας.

Σύμφωνα με αυτό οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν από ποινή κεκλεισμένων των θυρών ή διεξαγωγής αγώνων σε ουδέτερο γήπεδο, μέχρι και με αφαίρεση έξι βαθμών ή και υποβιβασμό.

Επίσης δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος του Λέο Μάτος, με συνέπεια ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ να κινδυνεύει με τιμωρία τριών αγωνιστικών για το εκτός φάσης χτύπημα στον Μάρκους Μπεργκ. Η διαδικασία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και ως εκ τούτου ο Μάτος αναμένεται να είναι στη διάθεση του Βλάνταν Ίβιτς για τα ματς με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.

Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρονται ότι οι διώξεις ασκήθηκαν :

«1. Σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νόμιμα εκπροσωπουμένης, για παραβάσεις των άρθρων 1, 2, 3, 5, 13, 14, 29 παρ. 1, 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Ολυμπιακός-Πλατανιάς, πρωτάθλημα Super League, 1/4/2017).

2.Σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λεονάρντο Μάτος (αγώνας ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας, 27/4/2017), για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. γ, και παρ.6 περ. στ. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».