Στη Στουτγκάρδη θα κάνει αύριο, Τετάρτη, την επανεμφάνισή της σε διεθνείς αγώνες η Μαρία Σαράποβα, αφού έχει εκτίσει το 15μηνο αποκλεισμό της για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η Ρωσίδα τενίστρια, που διαμένει μόνιμα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, είχε τιμωρηθεί αρχικά με διετή αποκλεισμό για χρήση της ουσίας μελδόνιο, μετά από έλεγχο που υποβλήθηκε πέρυσι στο αυστραλιανό όπεν.

Η διάσημη Ρωσίδα πρωταθλήτρια ήθελε να πάρει άδεια συμμετοχής και για το φημισμένο γαλλικό τουρνουά Ρολάν Γκαρός, αλλά αρχικά οι Γάλλοι αρνούνταν να της χορηγήσουν κάρτα ελεύθερης συμμετοχής. Η «Μάσα» έχει εξασφαλίσει «wild card» για να συμμετάσχει στα τουρνουά της Ρώμης, της Μαδρίτης και της Στουτγκάρδης.

Αρχικά οι παράγοντες του γαλλικού τουρνουά είχαν αρνηθεί, αλλά τελικά υπαναχώρησαν και της έδωσαν τελικά την άδεια να λάβει μέρος στους αγώνες του Παρισιού στο προκριματικό ταμπλό. Ετσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει με την αξία της την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό, αναζητώντας τρεις νίκες. Η «Μάσα» έχει κατακτήσει τους 2 τελευταίους (από τους 5 συνολικά) Grand Slam τίτλους της στο Παρίσι, το 2012 και το 2014. Το φετινό Ρολάν Γκαρός θα γίνει από τις 28 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου.

Η Σαράποβα, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση μελδονίου επί σειρά ετών, αλλά είπε πως αγνοούσε ότι η χρήση του είχε απαγορευτεί από τις αρχές του 2016. Μετά από έφεση που κατέθεσε, η ποινή της μειώθηκε στη συνέχεια σε 15 μήνες. Η Σαράποβα θα επιστρέψει έγκαιρα στην ενεργό δράση, με στόχο να διεκδικήσει αμέσως μετά, μέσω αγώνων τελικά, το δεύτερο μεγάλο Γκραν σλαμ της χρονιάς στο Ρολάν Γκαρός. Το φημισμένο γαλλικό τουρνουά θα αρχίσει στις 22 Μαϊου.