Το άστοχο τρίποντο του Ερικ Γκριν στο φινάλε του δεύτερου προημιτελικού Ολυμπιακού – Εφές (71-73) στέρησε από τους γηπεδούχους το δικαίωμα να αγκαλιάσουν την πρόκριση για το φάιναλ φορ.
Από την άλλη πλευρά όμως απέδωσε ουσιαστικά μπασκετική δικαιοσύνη διότι στο παρκέ επικράτησε η ομάδα που έπαιξε σαφώς πιο ορθολογικά.
Πλέον τα πράγματα είναι απλά για τον Ολυμπιακό, αν θέλει να βρεθεί τον Μάιο στο Σινάν Ερντέμ της Πόλης για το φάιναλ φορ. Θα πρέπει πρώτα να περάσει νικηφόρα (μίνιμουμ μία φορά) από το Αμπντί Ιπεκτσί, την έδρα της Εφές δηλαδή, που πλέον πήρε το πλεονέκτημα έδρας στο σπίτι της!
Οι Ερυθρόλευκοι στην επιβλητική νίκη τους στον πρώτο προημιτελικό (87-72), όταν είχαν πάρει τη μεγάλη διαφορά, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, Σπανούλης και Πρίντεζης είχαν συνολικά 2 πόντους σε εκείνο το σημείο.
Την Παρασκευή είχαν 40 οι δυο τους, που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά το ματς ήταν συνέχεια στην κόψη του ξυραφιού αφού δεν υπήρχε η ομαδική λειτουργία και ενέργεια όλων των παικτών του πρώτου αγώνα με αποτέλεσμα όλα να παιχτούν στη ρώσικη ρουλέτα, και όταν το πας εκεί όλα είναι πιθανά. Τι θα πρέπει να κάνει πλέον ο Ολυμπιακός; Ο,τι έκανε όλη τη χρονιά! Να παίξει στην Τουρκία όπως σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια του εκτός έδρας εφέτος. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε ματς σε καυτές έδρας (ΟΑΚΑ, Μπεογκράτσα Αρένα, Φερνάντο Μπουέσα Αρένα) έκαναν μεγάλα διπλά με Παναθηναϊκό, Ερυθρό Αστέρα και Μπασκόνια αντίστοιχα, ενώ νίκησαν επίσης εκτός έδρας Ζαλγκίρις, Ούνιξ, Μπαρτσελόνα, Νταρουσάφακα και Μακάμπι.
Συνεπώς θα πρέπει αρχής γενομένης από την Τετάρτη ο Ολυμπιακός να θυμηθεί τον καλό του εαυτό μακριά από το ΣΕΦ, αν θέλει να επιστρέψει σε αυτό και να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την πρόκριση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ