Επτά ποδοσφαιρόφιλοι έχασαν τη ζωή τους στη Νιγηρία, όταν ένα καλώδιο ηλεκτρισμού υψηλής τάσης έπεσε πάνω σε ένα κτήριο, όπου παρακολουθούσαν αργά χθες βράδυ τον αγώνα ρεβάνς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άντερλεχτ για την προημιτελική φάση του Europa League, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι το συμβάν έλαβε χώρα στην παραλιακή πόλη Καλαμπάρ και πως τραυματίστηκαν άλλοι 11 άνθρωποι, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Τόνι Ίνε, ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος περνούσε περπατώντας από το σημείο τη στιγμή του δυστυχήματος, ένας μετασχηματιστής εξερράγη, με αποτέλεσμα ένα καλώδιο υψηλής τάσης να πέσει στην οροφή του κτηρίου κατά την διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα.

Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας, Μουχαμαντού Μπουχαρί, εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του, όπως έκανε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ, τους φίλους και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από την τραγωδία στην πόλη Καλαμπάρ της Νιγηρίας» αναφέρει το «τιτίβισμα» του αγγλικού συλλόγου.