Με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο για τη φάση που έφτυσε τον Πέτρο Μάνταλο στο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 28η αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Αργεντινός απολογήθηκε δια του δικηγόρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Κάρμη, αλλά δεν γλίτωσε την… προβλεπόμενη «καμπάνα» με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο προσεχή ματς της ομάδας του μτον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα και τη ρεβάς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Συγκεκριμένα:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο της συνάντησης της 28ης αγωνιστικής:

«LETO SEBASTIAN (ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 10996/10-4-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 20ης-4-2017, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 15:00». Δέχεται ότι ο ως άνω εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν, με την από 10-04-2017 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, πειθαρχική παράβαση (άρθρα 1, 2, 3 παρ. 2, 10 παρ. 1 περ. β΄, 6 περ. στ΄, 34 παρ. 2 περ. α΄ στοιχ. ii, 35 παρ. 1 εδ. τελ. του Π.Κ. της ΕΠΟ).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον πειθαρχικώς εγκαλούμενο την πειθαρχική ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών, καθώς και χρηματική ποινή, ποσού εκατόν είκοσι ευρώ».