Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη στη σύνθεσή του, ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 79-73 στο ΣΕΦ και έτσι ό,τι και να γίνει στα επόμενα δύο ματς, θα τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι ήταν μέσα στο παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια, αλλά πλήρωσαν κυρίως το κακό τους 3ο δεκάλεπτο. Σα να μην έφταναν όλα, οι Πειραιώτες έχασαν λόγω… απειθαρχίας και τον Μπιρτς που είχε φραστικό επεισόδιο με τον προπονητή του, ενώ ο Σφαιρόπουλος είδε και τον Λοτζέσκι να αποχωρεί υποβασταζόμενος από το παρκέ λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Οι Μαδριλένοι με τη νίκη αυτή διατηρούν την πρώτη θέση μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με ρεκόρ 21-7.

Οι δύο ομάδες βασιζόμενες στην άμυνα, συμβάδιζαν στο σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, όπου για τον Ολυμπιακό, ο Αγραβάνης προσπάθησε να καλύψει το κενό του Πρίντεζη και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Μάλιστα, με ένα σερί 8-0 οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 18-10, όμως ήρθε η απάντηση με το αντίπαλο 8-0 που έγραψε το 20-19 με «τρελό» τρίποντο του Γιουλ στη λήξη.

Στη δεύτερη περίοδο Ολυμπιακός και Ρεάλ έδειξαν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα με αποτέλεσμα το σκορ να πέσει ακόμη περισσότερο και να πάνε οι δύο ομάδες ισόπαλες στο ημίχρονο με σκορ 37-37. Το ματς ήταν κυριολεκτικά ντέρμπι και όλα έδειχναν τι θα ακολουθούσε. Μελανό σημείο του αγώνα για τον Ολυμπιακό το φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε Μπιρτς και Σφαιρόπουλο, που κράτησε τον Καναδό στον πάγκο για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη απόδοση του Ολυμπιακού. Οι Ισπανοί βρήκαν πόντους από τον Γιουλ που σε κάθε ευκαιρία «εκτελούσε» τους αντιπάλους του και κατάφερε να πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων, το οποίο και διατήρησε μέχρι το 30′ (54-58).

Η τέταρτη περίοδος ήταν ακόμη πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό που είδε τη Ρεάλ να ξεφεύγει ακόμα και με εννιά πόντους ((52-63 στα 2.19 πριν το τέλος)!

Κάπου εκεί… πήγε να μιλήσει η καρδιά του πρωταθλητή, αλλά το σερί 5-0 με τους Μάντζαρη και Σπανούλη δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η Ρεάλ έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία και με τους Γιουλ και Ράντολφ κυρίως έφτασε στη νίκη, παραμένοντας «συγκάτοικος» της ΤΣΣΚΑ στην κορυφή.

Η εικόνα του Λοτζέσκι να σφαδάζει από τους πόνους και να αποχωρεί υποβασταζόμενος από το παρκέ λίγο πριν το τέλος, έβαλε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες στον Ολυμπιακό που ελπίζει να μην έχει υποστεί μεγάλη ζημιά ο Βέλγος. Ενδεικτικό είναι ότι οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ρήξη αχιλλείου!

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-37, 54-58, 73-79.

Διαιτητές: Ράντοβιτς (Κροατία), Ρότσα (Πορτογαλία), Ρομάνο (Ισραήλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 7, Μπιρτς, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 9(2), Ουότερς 2, Αγραβάνης 10(1), Μιλουτίνοβ (18), Παπανικολάου 11, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 3(1).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Ράντολφ 21(1), Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Ντόντσιτς 4, Ματσιούλις 7(1), Ρέγες 4, Αγιόν 2, Κάρολ 2, Χάντερ 10, Γιουλ 21(2), Τόμπκινς 3(1), Τέιλορ 5(1).